GST...Bertabahlah...

Salam dears,
Sana sini orang masih bercakap tentang GST kan. Ye lah, baru 7 hari berkuatkuasa, kesan 'tumbukkannya' masih hebat. Yup, rasa sakitnya tuh disini macam kena tumbuk kot! Dulu roti bun yang 6 ketul tu RM3.00, skarang dah jadi RM3.20. Dulu beli kuih RM1.20...skarang dah RM1.40! Banyak beza tu... Hmm kuih kat KL Sentral ni dah memang mahal, skarang bertambah tambah mahalnya... :-( 

Transformasi...sebelum & selepas


Dulu secucuk RM1.20 pun dah rasa mahal, skarang RM1.40...laaagiiii laaa terasa mahal huhuhu

Tu baru bab makan roti ngan kuih, belum campur benda lain lagi kan? Katalah lepas beli itu ini, makan itu ini, total dalam sehari GST yang dibayar RM2. Hmm kalau sehari maybe tak terasa sangat....kalau sebulan?  Perghhh bayangkan sebulan RM60 untuk bayar GST saja??? Pengsan cik kiah oii!

Huh? Kalau takat RM60 sebulan tu tak banyak? Sapa kata tak banyak dia memang orang kaya! 60 hinggit boleh buat beli pampers anak 2 peket kot...susu anak 3 peket pun dapat...tapi beli yang brand biasa biasa je laa kan. Kita rakyat marhaen saja...


Nampak gayanya aii kena pikir berpuluh kali sebelum shopping laa pasni, beli yang perlu saja. Atau beli masa diskaun & promosi, baru berbaloi...

Nak buat camna...kata apa pun GST tetap dilaksanakan. Bertabahlah? Jadilah pengguna yang bijak? Masaklah kat rumah? Hmmm.........

Labels: