Movie Review: Kingsman: The Secret Service

Salam dears,
Kingsman: The Secret Service adalah sangat best! I had my eyes 'glued' to the screen from start to finish. Err kecuali masa fight scenes bila Mama tengok sambil sembunyi sembunyi belakang shawl sebab agak ganas.

Yup, movie ni banyak gak aksi ganas & tak sesuai ditonton oleh kanak kanak tau (e.g. potong tangan, potong badan, pecah kepala etc etc). So kalau nak tengok movie ni, silalah jangan tengok dengan anak anak wokeh? 

Macam masa Mama pi tengok tu, ada satu couple ni bawak anak kecil, maybe diorang pun tak expect movie ni ganas kan. Bila sampai fight scenes je, anaknya terus nangis, takut agaknya. But...hmm...the parents stayed & tak keluar pun. Few times tau anaknya nangis bila fight scenes, sian budak tu. Ehhh termelalut ke lain plak hehe

Anyways, daripada tajuk movie ni pun korang dah boleh tekakan, it's a spy movie. And I think it's a really cool spy movie with just the right blend of comedy, witty dialogues, crazy villain, gorgeous heroes, action-packed scenes and absolutely cool gadgets. 

A villian who wants to 'cleanse' the world by doing mass murder, but vomits at the sight of blood? Twisted! And yeah...spies dressed in tailor-made suits & speaks with a British accent, ohhh smart siut. 

Lepas tengok Kingsman ni, tetiba rasa macam cool plak kalau bawak payung hitam yang panjang tu jalan jalan haha. Nak tau kenapa? Pergi laa tengok Kingsman and you'll know why ;-) 


Sinopsis: Based upon the acclained comic book and directed by Matthew Vaughn (Kick Ass, X-Men: First Class), Kingsman: The Secret Service tells a stroy of a super-secret spy organization that recruits and unrefined, but promising street kid into the agency's ultra-competitive training program just as a global threat emerges from a twisted tech genius (source).
The minute Harry Hat said that, and locked the doors, I already got all excited  to see what comes next ;-)

Ishhh rasa macam nak tengok lagi je Kingsman: The Secret Service ni tau. Kalau tak sempat pi tengok kat panggung, konpem kena download nih...

Labels: