Movie Review: Blackhat

Salam dears,
Recently I had some time off to myself. So apa lagi, terus pegi buat my fav me-time activity - tengok wayang! And I watched Blackhat walaupun Mama sebenarnya tatau pun Blackhat tu crita pasal apa. Mama nak tengok tu for 1 reason, and 1 reason only - Chris Hemsworth! ;-)

Rupa rupanya ni cerita pasal cybercrime, hackers & how they can 'control' the world market. Bila difikirkan, agak 'menakutkan' jugak sebenarnya. Coz today we live in a digital world & we rely heavily on technology kan. Imagine, by manipulating cyberspace jer...people can die, economies can crash, lives can be destroyed...


Sinopsis - Set within the world of global cybercrime, Legendary‚Äôs BLACKHAT follows a furloughed convict and his American and Chinese partners as they hunt a high-level cybercrime network from Chicago to Los Angeles to Hong Kong to Jakarta (source). 

Jalan crita? Hmm ada a bit twist gak kot, when trying to figure out apa yang hacker tu nak buat sebenarnya & which market yang dia nak dominate. Tapi kalau korang jenis yang suka non-stop action packed movie, then maybe Blackhat ni kureng sesuai kot. Ada gak parts yang rasa a bit slow skit.

And Mama rasa Blackhat ni tak sesuai ditonton oleh budak budak. Sebab ada scenes yang ganas & ada scene yang imply something 18sx going to happen.  

Overall, Mama nak bagi 3 bintang je lah. Tapi...kalau korang setakat nak 'cuci mata' and drool over how gorgeous Chris Hemsworth is (me! me!), then berbaloi laa tengok. Coz ohhh he's absolutely worth looking at in this movie. Ehhh cam gatal laa plak mak budak nih! Bhahaha! ;-)

Labels: