Jatuh Cinta di Délifrance

Salam dears,
They say Paris is the city of love. So I guess it is quite inevitable that one could so easily fall in love with the food from the city of love, right? 

Well, luckily you don't have to be in Paris to do that. Just head over to Délifrance for French cuisines that can make you fall head over heels in love. And that, my dears, was what happened to me the minute I had a taste of the mouth-watering new menus at Délifrance *dreamy eyed*.

Amboiii Mama, ayat kemain lagi yer. Well...dah makan makanan omputih, tulis pun tetiba bahasa omputih jugak ler hahaha. But seriously, Mama memang 'jatuh cinta' sama makanan yang dihidangkan masa food review kat Délifrance, Midvalley ni tau. 

Pada hari Ahad 8 Februari 2015, Mama dan beberapa orang rakan dari Kelab Blogger Ben Ashaari adalah diantara orang yang sangat bertuah sebab dijemput untuk mencuba menu terbaru di 
Délifrance.

Sejujurnya, sebelum ni Mama sangka Délifrance hanya serve breads, sandwiches and pastries je. Selalu ingat kalau nak makan kat Délifrance sesuai untuk breakfast atau tea time. Tapi dengan menu terbaru dalam 'value meals' ni nak lunch or dinner kat Délifrance pun memang sesuai sangatlah

Nahhh silalah cuci mata tengok pics makanan ni semua yang seriously, sedap sedap belaka!

Feeling feeling 'an evening in Paris' gitu ;-)

Semua best!
Memang berbaloi dengan harganya, sebab sedap & big portion.
Puas makan.

Start off your meal with something light.
Baguettes - crunchy on the outside, soft on the inside.

Meatball sandwich yang awesome!
1st time Mama rasa meatball sandwich with croissant bread camni tau.

Tuna D'Licious yang memang delicious.
Such generous fillings, puas makan.

Spicy fish served with rice.
An interesting mix of sambal sauce with poached fish.
Boleh tahan pedas gak sambalnya tu, memang ada 'kick' ;-)

Provencal Lamb Shoulder
The meat was so tender, juicy & flavorful.
Sangat sedappp! Definitely a must-try.


Grilled Chicken Leg with Mushroom Sauce, lembut jer isi ayam tu tau.
I absolutely loved the mashed potato - rich & creamy. Perfect.


The crème de la crème - Crois-Bread with chicken or beef fillings.
one-of-a kind hybrid of croissant & Viennese bun.
Ianya dicipta khas oleh Chefs di Délifrance tau.


Mango & strawberry - a very refreshing drink indeed.

Macaroons! Love in every bite.

I absolutely adore these - Puff Pastries & Mini Viennoiseries.
The puff pastry just melts in your mouth.

Pizza Baguettes
Nampak biasa, tapi rasa luar biasa. Sedapp!
Sampai dah balik umah dok teringat lagi...

(pic credit to Ben Ashaari)
Team Kelab Blogger Ben Ashaari yang kekenyangan
Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut senang hati hehehe.

Dear Délifrance Malaysia, thank you for these absolutely delicious meals. 
I am in love.
Truly, madly, deeply ;-)

Website: http://www.delifrance.com.my/
Facebook: Delifrance Malaysia

Labels: , ,