Berkubang @ Sungai Sedim

Salam dears,
Nak sambung crita balik kampung lagi ni...smalam crita celebrate besday. Hari ni nak crita bout lagi satu aktiviti yang buat si kembar ni happy yang amat - mandi sungai! Yup kitorang telah pi 'berkubang' di Sungai Sedim yang best.

Sungai Sedim Nature Park ni terletak kat Lunas, Kulim. Ada macam macam aktiviti yang boleh buat kat situ, bukan stakat mandi sungai jer.  Ada Tree Top Walk and white water rafting gak. Tapi kitorang takat mandi sungai jer lah, aii ni jenis yang tak adventurous sangat hehe. Anyways, here are some pics si kembar 3 enjoy sakan berkubang @ Sungai Sedim :-)

Sungai Sedim Nature Park
Aii dunno how to story to get there, u want to know, u Google okeh? hehe ;-)

3 dak tecik yang excited nak mandi sungai, yeehaaa!

Jom mandi!

Fahmi yang happy :-)

Pose ala ala cute from Fauzi

Pose control macho from si kembar 3 hehe

Look at that smile, priceless :-)

Wan yang happy melayan cucu :-)


By the way, air sungai tu agak deras gak tau. Kitorang pun takat mandi kat tepi tepi tebing sungai tu je, sebab risau takut kat tengah tu air dalam & deras. Bila musim hujan memang kena extra careful, kalau baru lepas hujan or nampak cuaca macam nak hujan tu better tak yah pegi kot. Risau kan, penting kan keselamatan wokeh? 

Mama suka Sungai Sedim ni, airnya jernih & sejukkkk sangat sampai terketaq ketaq tau hehe. Kalau balik kampung memang konpom trigin nak pi lagi. Tapi satu je laa yang tak syioknya kat sini, toilet & tempat salin bajunya kotor & 'tak menyelerakan' langsung. 

Sayang seribu kali sayang kan, tempat cantik & best, tapi 'tercemar' dengan toilet yang tak elok. Sedih aii, malu tau kalau pelancong tengok :-(

Labels: ,