Sunday, March 2, 2014

Si Fauzi Kena Denda

Salam dears,
Si kembar ni suka sangat kaco kain baju yang Mama sidai. Mama dah susun elok elok kat ampaian, diorang semakkan or tolak semua baju rapat rapat setempat. Kalau camtu, lambat laa nak kering. Silap silap leh berbau busuk gak baju yang lembab kan.

Smalam si Fauzi ni haa buat hal kaco semak berterabur kain baju kat ampaian. Gerammmm ja Mama tengok. Bila dia sedar Mama datang, bertempiaran dia lari takut kena cubit. Nope, Mama tak marah Mama tak cubit. But Mama denda dia suh sidai susun balik semua kain baju tu. Sidai macam mana Mama sidai tadi. Selagi tak siap, duduk situ!

Dia punya menangis...serupa macam kena pukul ja. Sedih mendayu dayu *cian*. Mama paksa jugak, sian tu sian tapi Mama buat camtu supaya dia ingat "sapa yang buat semak, dia kena kemas. Sapa yang semakkan kain baju, dia kena sidai balik".

Kesannya, hari ni Mama sidai baju sapa pun tak kaco. Sentuh pun tidak hehehe.

Hmmm tengok s Fauzi tu, nangis nangis pun still cute kan? Heheheh

9 comments:

Khai Artzfar said...

salam. dah lama tak baca pasal kembar - kembar nih .hehe . Semoga Sihat sejahtera buat mama sekeluarga

Allene said...

mmg patut pun ajar dorang cmtu...

mmg comel muka dia menangis...

Migha said...

alolo..ciannye

Arieon said...

susah juga nak jaga budak.karenah lain lain.memang menduga sabar juga. tak sabar nak menimang cahaya mata.. baru ja kahwin last year.. hopefully ada rezeki la ni tahun...

farhana mohamad said...

alolo
sian dia nanges.
lain kli jgn kaco baju2 kat ampaian lg tau

deqna said...

comel nye...tu la notti kan mama dah denda...

Fifi Nadhrah said...

comel je muke nangis tu..

Qhairi Hasan said...

kambo-kembo dia tak datang tolong fauzi sidai ke? hehe

Qhairi Hasan said...

kambo-kembo dia tak datang tolong fauzi sidai ke? hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...