Sibling Rivalry

Salam dears,
Si Fauzi ni suka melukis and Mama slalu puji lukisan dia.  Cantik ke tak cantik ke...mesti puji, bagi galakan and biar dia rasa happy.  Lagipun, harus lah puji anak sendiri kan? ;-)

Tadi dia lukis kat doodle pastu dengan bangga nya tunjuk kat "Mama...tengok ni Fauzi lukis Ipin laa!  Fauzi lukis Ipin ngan robottt..." "Wahhh cantiknya...pandai Fauzi lukis...."  Mama puji, as usual.

Yang kiri tu patutnya Ipin, kanan robot ;-)

Tapikan...tetiba si Fahmi menyampuk "Tak lah...tak cantik pun. Tu pacak je tu..." (pacak = rambut pacak, Ipinkan botak haha).  Eh eh....si Fahmi ni jeles kot dengar Mama puji Fauzi. Lepas tu dia terus pi ambik doodle and nak lukis jugak.  

Nak lukis Batman kununnya... tapi after a few tries Batman tak jadi, dia lukis benda lain hehehe

Hmmm...i guess this is sibling rivalry. Pantang sorang kena puji, yang lagi sorang pun nak jugak tunjuk kepandaian dia, nak dapat pujian jugak.  As long as persaingan yang sihat, takpa laa kan?  Tapi jangan sampai bergaduh ye sayang, kang fenin Mama hehe

Labels: ,