Tempat Baru

Salam dears,
OMG! Almost 3 weeks Mama tak update blog, rekod nih! Rekod paling lama blog ni sepi...kot? haha ;-)

Blog ni tak berupdate bukan sebab tak ada crita, tapi sebab Mama takdak masa. Takdak masa sebab perjalanan Mama nak masuk ke tempat baru i.e. my new job.  Mama baru 3 hari keja at this new place.  Tapi proses nak berhenti dari opis lama nak ke sini tu menyebabkan I was d very bzzzz!

Sejak dari hari I submitted my resignation, Mama dok pulun abihkan keja. Keja yang dalam tangan dah ada, pastu ditambah plak dengan new tasks yang tak berhenti henti coming in - yang keja ad hoc nya, yang bos suh assist buat itu ini, tolong cover keja opismate, siap dengan terpaksa organize event gak time tu. Huishhh memang sesak nafas rasanya, everyday balik lewat & weekends pun pi opis trying to finish whatever was on my plate.  

Itu pun still ada one or two things yang tak dapat habis kan *sigh*.  But at least the major major things was settled.  Lega skit and didn't feel too bad for whoever yang kena take over my job :-)

Anyways, tu crita bout tempat lama.  So how's my new place?  So far ok laa kot. Masih kekok lagi, banyak process and work culture yang Mama blum paham.  Masih takut takut & tak brapa konpiden bila nak buat something. Ye laa, aii baru 3 hari kat situ kan.  

Hopefully Mama akan dapat sesuaikan diri soon.  In the mean time, saya budak baru blajar yer.  Apa apa aii sengih sana sengih sini je laa supaya orang tak kata sombong.  Tapi kang terlebih sengih orang kata my otak tak center plak hahaha ;-)

Tapi kan Mama kagum tengok cara diorang bekerja, more structured compared to tempat lama Mama.  Rasanya I'll be able to learn a lot and that's something that I really look forward to.  Wish me luck wokeh? :-)

Labels: