Nak Balik Awal!

Salam dears,
Smalam Mama & Ayah balik lambat, dalam kul 9.30 malam baru sampai kat taska untuk ambik si kembar.  Sebaik saja si Fahmi nampak Mama, terus dia jerit "Mama!" and burst out crying!  Nangis dengan gaya teresak esak cam dah lama pendam perasaan, terkejut Mama & Ayah tengok dia time tu.  Sedih sangat gayanya.

Bila tanya kenapa, dia ngadu sakit perut laa...sakit kaki laa... and peluk Mama.  Tapi pastu cikgu bagitau, dia dah lama dok tunggu Mama & Ayah sampai.  Dah lama dok tanya "mana Mama?"... "mana Mama ni?".   Alahai sayu sangat rasa hati ni bila dengar cikgu cakap camtu. 

Agaknya apa laa dalam fikiran si Fahmi masa dok menunggu kitorang sampai kan?  Rindu ke?  Or dok pikir Mama Ayah tanak datang ambik ke?  Ishh... rasa bersalah plak biar anak anak tunggu lama kat taska. Tapi nak buat camna....

Mungkin gak dia rasa dah seminggu lebih Mama tak dapat nak layan dia sangat.  Sebab for the past week Mama tak brapa sihat, batuk & semput.  So balik keja Mama sangat letih & biar Ayah je uruskan diorang.  Sabtu plak Mama pi opis dari pagi sampai ke petang.  Ahad je kat umah ngan si kembar.  Maybe that's why dia trasa tak cukup perhatian kot :-(

This is a lesson for me.  Walaupun diorang bertiga slalu nampak happy je main together gether, but we shouldn't take for granted and ingat diorang ok tak perlu perhatian sangat.   So malam tadi Mama paid 100% attention kat diorang, keja umah kain baju tak basuh semua tolak tepi.  Nanti nanti boleh buat.  

I sat with them and layan diorang berborak ntah apa apa ntah, walaupun apa yang diorang cakap tu banyak yang Mama tak paham tapi layankan je laa.  Buat seolah olah apa yang diorang crita tu menarik giler hehehe.  

Pastu peluk diorang one by one sambil bagitau Mama sayang sangat sangat sangat kat diorang.  Sangat sayang.  Hopefully walaupun kejap je masa ngan diorang but it is quality time and they will know & remember that Mama & Ayah loves them soooo much!

Hmmm takpa takpa, hari ni Mama berazam nak balik keja awal.  Keja siap tak siap kul 6.00 aii nak chow.  Cita cita murni camtu lah hehe.  Oleh itu mari lah kita start buat keja awal...chaiyok! chaiyok!  Petang ni nak balik awal...nak balik awal...nak balik awal!  Bos, please don't kacau kacau me wokeh hehehe ;-) 
 

Labels: , ,