Friday, January 11, 2013

Our 1st Photobook

Salam dears,
Mama happy sangat ni!  Happy sebab just received our very 1st photobook, yay!  Dah lama dah beli voucher dari GroupOn tapi dok bertangguh tak buat, sampai siap mintak extension laa hehehe.  Mama beli sebab murah, normal price RM188 but voucher GroupOn cuma RM50 saja + RM10 for delivery.  

Finally last week sempat pulun cari gambar buat photobook and hari Selasa lepas photobook yang dah siap pun sampai.  And I love it, love it, love it!  

Mama buat photobook ni letak pics of 'Wonderful Memories in 2012'.  Syok sangat rasa dok ulang belek pics dalam photobook nih.  Ayah pun suka, dia terus kata kita kena buat photobook camni setiap tahun nih.  Semangat! hehehe.  So here are some pics of photobook pertama kitorang :-)

3 encem boys on the front cover ;-)

 Back cover

Masa pi Pusat Sains Negara

Joint birthday celebration untuk 6 jejaka ;-)

Jalan jalan kat KL Bird Park, masa ni beli diskaun voucher dari GroupOn gak.

Pi Taman Rama Rama KL, pic nampak cam pi jungle trecking je kan? hehe

First time bawak si kembar pi panggung wayang.

Visit to Petrosains.  Si kembar enjoy sangat, almost 4 hours kat sana tanak balik.

Kenangan manis nih, nanti dah besar leh tunjuk kat diorang hehe ;-)

Another sweet memory. Dah besar nanti diorang tak muat dah beramai ramai dalam bakul tu hehe

Their obsession - ultraman & ironman :-)

Photobook ni Mama beli voucher from GroupOn but it's printed/sold by Iphotobook.my. Servis diorang bagus & cepat, memang Mama puas hati.

Hmm Mama dah tergoda ni nak buat photobook lagi.  Skarang tengah ada discount vocher kat MyDeal.com.my nih... harga tinggal RM52 jer.  Menarik kan?  Berbaloi ni kalau beli, kan, kan? Pics tahun 2008, 2009, 2010, 2011 blum ada photobook lagi nih ;-)

15 comments:

Mama Vogue said...

cantek nyer..!
berkenan mamavogue tengok :)

macam ade perasaan nak buat jugak!
Eh betul tu mamakembar3, byk tahun lagi yg belum diphotobookkan..hihi

Farah Waheda Wahid said...

photobook memang besh untuk abadikan kenangan and memoirs... biler nampak mama kembar 3 wat...tetiber perasaan berkobar2 pulak nak buat jugak...ekekekeke...

~mrs azmi~ said...

Sy pu ada beli deal ni.... 3 bulan lepas kottt pastu lupa... pastu carik balik dah tak jumpa! Email dah terdelete... huhu kempunanla nak buat photobook

Diayana Amirah said...

Mama 3F, cantik photobook tu. Btw, blog mama ni dah sangat cukup dah nak buat memory yang bermakna buat si kembar bila besar nanti. :)

Huszaini Haron said...

jeles!! macam nak buat gak! hehehe menarik tuh!!!

MyraQhairel said...

mama, bila kita beli photobook tu...then cemana nak insert all those pictures ?

Mama Kembar 3 said...

Mama Vogue: best ada photobook nih hehe


Farah Waheeda Wahid: buat..jgn tak buat ;-)


~mrs azmi~: alaa ruginya! :-(


Diayana Amirah: blog utk crita panjang lebar + photobook utk belek belek pics, good combination utk simpan kenangan kan? :-)


Huszaini Haron: haaa apa lagi abah, beli laa voucher tgh murah tu. jom kita pakat ramai ramai buat photobook hehe


MyraQhairel: once dah beli voucher, kena download software dr website seller tu & install kat pc kita. Pastu insert & edit pics kat template yg dah ready dlm software tu. Bila siap terus upload via the software. Nnt diorang print & deliver kat kita. Senang! :-)


SURIA AMANDA said...

bestnyaaaaa...

CeqGu said...

Mama,ceqgu baru jer sembang dgn kawan ttg photobook ni.sekali tgk mama dah buat....eeee tak sabarnya nak buat jugak

iAmCekbolat said...

whoaaa sweet nya gambar2 diorg mama :))

Seneorita Baharin said...

chantekk sgt photobook 3twin tu..bila dh besar nnt boleh la diorg tgokkan...hensem boy.. :)

Fieda Rafli said...

bestnyer kalau dpat jugak..

Anonymous said...

teringin jugak nak buat photobook ni tp tak banyak gambar la dengan family...lagi pun duduk asing,saya dekat selangor,family dekat perak...
tunggu ada family sendiri nanti je la..hehehe..
dapat baby macam fahmi,faris n fauzi mesti lg beest...

Ira said...

salam mamakembar3..sy pn teringin nak beli photobook ni. tapi bile beli je mesti cam kene tambah duit.. macam mane nak bli yg harga ditawarkan je tu?
sy yg buta it..huhuhu

Mama Kembar 3 said...

Ira: err ntah laa. mama beli voucher dr groupon je. pastu masa dok edit guna software tu adjust bg ikut no of pages yg disebut dlm voucher e.g. 40pgs. cam tu ler kot hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...