Saturday, January 26, 2013

Crita Rumah: Dah Nak Siap...

Salam dears,
Setelah 2 bulan lamanya, rumah baru tapi lama kitorang tu akhirnya dah nak siap. InsyaAllah dalam minggu depan kitorang akan berpindah ke sana.  Tak sabar rasanya nak masuk umah sendiri :-)

Keja reno & repair umah dah nak siap, yay!
Dah ada lampu, dah ada kipas, dah cat half way ;-)

Umah sekangkang kera, keja reno & repair pun ciput jer...tapi kenapa lama sangat nak siap umah kitorang nih?  Hmm ada lah crita yang kureng best disebaliknya, bermacam dugaan untuk nak masuk umah ni.  Nanti later later lah aii stori ehh? 

Yang penting, it's almost done. Hopefully by end of next week leh bersiaran dari umah baru dah hehehe.  Tolong doakan yang terbaik untuk Mama & family yer, thanks! :-)

15 comments:

..:::FIRDAUS@HUDA::.. said...

sekangkang kera pun xpa...jnji umah sdiri n pandai hias....kan...klu huda mmg reject la bab mghias...hehehhee....bg berkangkang kera pun xreti...

Tihara said...

alhamdulillah, seronok duk rumah seniri :)

NinaAz said...

Bestnyaaaa. Ada umh sndiri

:.noRuL.: said...

insyaallah..moga mama n famili bahagia di tempat baru nnt..amin

aimaniman said...

Salam kenal.. dofollow blog ni..
X pa, walau sekangkang kera, itulah rumahju syurgaku kan,,, sama je, rumah akak pun jenis x bertingkap,, pergi dapur terus jumpa pintu depan..

the triplets said...

seronoknya dapat masuk rumah baru...

the triplets said...

seronoknya dapat masuk rumah baru...

syima kasim said...

mmg best mama kalau dah dok umah sendiri..sy dah 2 tahun dok umah sendiri,bab menghias memang tak pernah terhenti ader jer yang rasa kurang.nak letak itu ini..hati tak pernah puas..tapi rumah sendiri la yang paling best...selamat berpindah mama

~CN2S~ said...

wah seronoknya ada rumah sendiri. sekangkang kera pun jadikla...harta sendiri tu. kami ni entah sampai bila nak menyewa rumah orang..hmmmm :(

Mayudi + Asniza = Alya + Alesya said...

wahhh akak,,jgn segan segan... rumah lama nampak baru kan,, kan kan..? tanhiah akak ,,mesti best kan masuk rumah sendiri?,, semangat tu yg penting,, tapi bila sentuh bab fulus mulus mmg telan air liur yek,, sekurang-kurangyer akak ada 3 hero yg boleh tolong membantu,,,apa yg dah ready? rumah sekarang nie dah mula packing ker? kalau nak kotak besor,, meh dtg amik rumah kita,,ada lah 7 8 biji ,, he,,he, ,,,,

Fifi Nadhrah said...

alhamdulillah.. dapat jugak rumah.. yang seronoknye rumah tu rumah sendiri.. biar la kecik ke.. buruk ke.. asal kite punye..

Sabar said...

bestnye rumah sendiri kan..

MumMe said...

selamat masuk rumah baru mama kembar 3 sekeluarga....

fazilzura said...

besh nye nk dok umh baru ...

weols now umh sdiri tp aprt uhuhuh tingin nak dok teres

ch@ said...

amin, syukur alhamdulillah.
tahniah kakNani dan suami. sukanyaaa. mcm mana perasaan? masa mula nak masuk hr tu, kita rasa nerves sungguh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...