Wednesday, November 14, 2012

First Time Mandi Kolam!

Salam dears,
Hari Selasa lepas kitorang ambik kesempatan public holiday tu untuk bawak si kembar 3 ni pi mandi kolam for the very first time.  Pi kat kolam mandi kanak-kanak di Presint 2 Putrajaya.   Actually sejak baca about kolam ni kat blog Abah Amrafahan, Mama memang dah pasang angan angan nak bawak my heroes ni dah, especially sebab Abah Amrafahan kata situ tak dak orang sangat kan...tapi asyik laa bertangguh.

Pastu lepas tengok betapa syoknya budak 3 orang ni berkubang dalam bath tub masa kitorang pi A' Famosa Resort hari tu, lagi laa berkobar kobar semangat nak bagi anak anak anak aii berkubang dalam kolam plak hehehe.  

So hari Selasa tu kitorang pi beramai-ramai ngan parents Mama, adik Mama & anak dia baby Adam and anak-anak abang Mama si gadis manis 2 orang.  And syok yang amat sebab masa kitorang pi tu takdak orang lain kat situ so the whole pool kitorang conquer, heaven! 

Tapi yang kureng bestnya kat situ ialah parking agak jauh, toilet pun jauh skit.  Pastu masa tu toilet takdak air.  Tatau laa kot hari tu saja toilet tu takdak air.  But because of that Mama tak jadi nak join skali mandi, malas nak pi salin baju jauh jauh hehe. 

Lagi satu, timing kitorang pi tu silap skit.  Asalnya plan nak pi awal pagi laa kunun, tapi bila dah ramai ramai tu biasa laa...harus laa terlewat skit.  Last last sampai sana pun dah dalam kul 11 pagi, matahari dah nak naik panas terik dah.  

So mandi pun kejap dalam sejam je kitorang balik, Mama dah risau takut kang budak budak ni demam plak dok tengah panas camtu.  Kalau ikutkan bebudak nih, memang laa semua tamau balik lagik.  Bila ajak jom balik pantas je masing masing jawab "nanak!!!".  Anyways, here are some pics si kembar 3 enjoy sakan mandi kolam :-)

Kolamnya luas & tak dak orang lain - best!
Air pun tak dalam, sesuai sangat laa untuk budak budak nih.

'Enam' orang budak happy dapat berendam.
'Budak' pakai baju hitam tu yang paling sronok skali hehehe

Kan dah kata, yang baju hitam tu yang paling over hahaha ;-)

 Syiokkk!

Baby Adam tak tahan panas, bila pakaikan towel cover kepala camtu baru dia nak turun masuk kolam.  Cute jaa tengok gelagat dia :-)

 Kolam kecik ala ala terusan ni pun ok gak, tak panas.
Tapi kejap jaa kat sini si kembar 3 nak pi kolam besar balik, tak puas sebab limited space agaknya.  But baby Adam spent almost all the time kat sini, putera lilin laa katakan hehe ;-)

Mandi sampai pakat tamau balik :-)

3 budak keletihan, sampai tertonggek jaa tu haaa hehe.
Tapi kejap jaa letihnya, pakat tak tido/rest pun.  
Terus sambung melasak sampai malam, ntah mana mai energy bebudak ni ntah.
Pakai bateri apa Mama pun tatau hehe.

Walaupun pi kejap jaa but memang enjoy laa bawak bebudak ni mandi kolam.  Dalam kepala otak ni dok plan pasni nak bawak try kolam kolam lain plak kat area Putrajaya tuh.

Direction ke kolam Presint 2 nih? Aiseh Mama bab direction ni memang tak pandai nak stori, korang pi baca kat blog Abah Amrafahan ni je laaa yer, klik sini.  Pastu kalau tak clear gak, email aaa tanya dia.  Boleh yer Encik Huszaini yang baik hati? hehe ;-)

15 comments:

CekbOlat-bOlat said...

petang petang la mama . baru sedap mandi :)

Nana Hashim said...

seronoknyaa mandi kolam

eita said...

boleh nampak keseronokan diorang..

jeles nyer

Wan Zulqhairi said...

nanti nak join gak ngan kembar2 ni. Diorang mesra tak kalau ngan orang2 luar?

jaakechik said...

kerap merendet kali ni yer sis... sonok laa si kembar tu... dpt berendam....

Mama Kembar 3 said...

cekbolat-bolat: nak pi pagi tu kunun nak make sure tak dak org lain time tu hehe


Nana Hashim: mmg sronok!


eita: jeles? pi laa mandi situ gak, best


Wan Zulqhairi: mesra sgt, ngan tatau malu, lg lg plak kalau org lain melayan.


jaakechik: skali skala bwk anak anak jln jln best, syok tgk diorang happy :-)

With Julia said...

Waaaa sungguh teruja tgk anak2 mama mandi kolam...yeyyyy! ;)

ummi of triplets said...

woh...i pun tak tau kewujudan tpt ni..kena terjah ni dekat sgt ngan umah

Anonymous said...

la bru tahu ado kolam kt tepi Menara PJH tu, tQ mama bg info ,klu x mmg x tau..kt P9 mmg penuh sokmo n kolam 2 kt presint lain ada tp berbayar past tu plak nk kne pkai pkaian renang betol2. tu yg x sioykk. dh tau ada kt sni nak pegi terjah la. anak wawa suka main air. =)

WAWA PUTRAJAYA

mrs kayrul said...

besarnya kolam...selalu bawa anak2 mandi kat presint 9..baru tau ada kolam kat presint 2 gak...kena cari nie

Mama Kembar 3 said...

With Julia: yeyyy mmg besttt!

ummi of triplets: pi laa midah, sure your kids enjoyyy. kot kot gjoule plak yg over kang haha


Anonymous: wawa, tak yah pakai baju renang tu laa salah satu sebab mama bawak pi presint 2 ni dulu. coz si kembar ni mana laa ada swimming trunk. but pasni plan nak beli laa :-)

mrs kayrul: cari jgn tak cari, boleh berkubang sampai lemau haha

Huszaini Haron said...

hehehe! kan dah kabo! best takde orang! budak baju itam tu memang over! nasib abah tak! kekekeke

welcome mama! pasni penuh laa kolam nih! hehehe

Huszaini Haron said...

hehehe! kan dah kabo! best takde orang! budak baju itam tu memang over! nasib abah tak! kekekeke

welcome mama! pasni penuh laa kolam nih! hehehe

Fara Fadzil said...

waa..syoknyer kolam nih..tapi jauhnye kat putrajaya nunn..huhuhu

Mama Kembar 3 said...

Huszaini Haron: mmg besttt! ek eleh u pun konpem sama cam 'budak' baju hitam tu, enjoy lebih ngalahkan anak anak anak hehehe


Fara Fadzil: jauh eh? kot kot bila bila u mai jln jln area putrajaya nih leh laa singgah mandi manda :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...