Sofa oh Sofa...

Salam dears,
Sepanjang hayat Mama, hari ni 1st time aii beli sofa. Sangat excited n happy walaupun beli yang 2nd hand je hehe.

FYI, sofa yang ada kat umah Mama b4 this kitorang dapat free ja. Ex-bos Ayah bagi sebab masa tu dia beli sofa baru. That was almost 8 yrs ago, masa kitorang baru kawin. Now both sofas memang dah buruk la, 1 tu dah leh rasa springnya cucuk cucuk lagi hehe.

So memang dah lama Mama berhajat nak beli sofa ganti yang tu. Tapi asyik bertangguh sebab mahal kan. Ye la mengada ngada nak yang ala ala Ikea mau tak mahal kan. Slalu rasa emm takpa la nanti dulu la benda lain lagi penting.

So today when my fren said nak jual her sofa, dengan penuh semangat aii pi tengok. Pandang pandang terus jatuh cinta sebab harga ok, got it for RM450 ja, yay! And kusyen still ok sedap golek golek depan tv nih.

And now i'm so d very happy hehe. Tak sabar nak balik landing atas sofa baru tapi lama ku ini. Agak agak landing jap pastu tertido terus kot nih?  ;-)

Cun kan sofa baru tapi lama aii nih? 

Save bajet dapat beli sofa ala ala sofa Ikea tapi harga tak cam harga Ikea haha :-P.  And yang paling penting, the whole cover leh bukak.  So bila si kembar buat comot leh laa bukak basuh, tak lah sampai 'berpeta peta' cam sofa skarang ni hehe :-)


Labels: