Ibu Mithali

Salam dears,
Smalam Mama dok mendownload lagu and came across this nasyid.  Perghh nostalgia je bila dengar nasyid ni.  Why?  Sebab masa zaman skolah dulu asal ada konsert ka show ka apa ka, lagu ni lah diantara fervet song yang cikgu suh nanyi.  

Ishh cam klakar gak bila ingat balik zaman skolah dulu join nyanyi naysid laa...or bersajak or syair using this nasyid.  Brani gak aii naik atas pentas ehhh, padahal suara cam katak panggil ujan jaa hahaha :-P  Tapi kan bila nanyi tu bukannya jadi lead pun, takat backup singer nyanyi ramai ramai jaa so suara bukan dengar sangat pun takpa laa kan hehe.  

Anyways, lagu Ibu Mithali ni still glamer lagi tak skarang?  Sweet kan lagu nih, nak dedicate to both my mom & mom-in-law lah.  Chewah cam zaman skolah dulu plak main dedicate dedicate lagu nih hehehe

Mama Minah (aka Opah) & Mama Aisah (aka Nenek), I love u both.  Thank you for being the best moms for us.  Thank you Allah for blessing me with such wonderful parents, Alhamdulillah.

 

Ibu mithali ibu yang sejati
Kasih sayangmu kasih yang suci
Pengorbananmu disanjung tinggi
Jasamu tetap di sanubari

Ibu oh ibu fitrah ku murni

Kelembutanmu menyentuh hati
Semai kasihmu dalam jiwaku
Kau disayangi kerana menyayangi

Ibu oh ibu hatimu suci

Tulus ikhlasmu mendidik daku
Sanggup bersusah dan menderita
Demi kebahagiaan sekeluarga

Ibu oh ibu kau serikandi

Bakti amalmu tidak terperi
Beramal soleh berperibadi
Mentaati Allah juga suami

 Moga moga Mama pun akan dapat jadi ibu yang terbaik buat anak anak tersayang
Fahmi, Faris & Fauzi.  Amin...

Labels: