Cimpan Piter!

Salam dears,
Tadi Mama baru je on laptop nih, baru berkira kira nak update blog. Kunun nak edit pics pi tengok dinosour kat Pusat Sains Negara hari tu.  Tetiba...

Fahmi: Mama, nak cucu.
Faris: Mama, nak bikut laa.
Mama: Tunggu jap, Ayah pi beli roti canai, jap lagi kita makan.  Tak yah minum susu, tak yah biskut ok?
Fauzi: Mama, nak roti nanai!
Mama: Ok, tunggu jap lagi Ayah balik ye.
Fahmi: Nak cucu laaa mama!
Mama: Okeh jap jap...(sambil terus mengadap laptop)
Fahmi: Mama, nak cucu laa.  Cimpan piter!
Mama: Simpan piter?  (blurrr)
Fahmi: Mama, CIMPAN PITER TU! (sambil tunjuk kat laptop ngan muka tak puas hati)
Mama: Errkk? Ok laa, ok laa... (pasrah tutup laptop and pi dapur buat susu)

Gedesbuhhh ambik sebijik, anak dah marah asyik ngadap laptop. Jawabnya pics dinosour tu lain kali je laa yer huhuhu...

Pelat pelat pun konpiden je si taiko sulong ni marah Mama kan? Adeh... hehe

note: piter = komputer = laptop yer ;-)

Labels: ,