Monday, July 30, 2012

Jom Tolong Alia dan Anak-Anak...

Salam dears,
Kali ni Mama nak berkongsi crita tentang another blogger dengan korang - Alia Haryanie.  She's a single mother with 3 kids dan dia menghidap penyakit saraf (Guillan Barre Syndrome).  Bekas suami ceraikan dia dengan talak 3 dan tinggalkan dia & anak anak sebab tak nak susah menjaga dia yang sakit.  Kejam!  

I don't personally know her, but I read her blog and she's also one of my blog readers.  Kenal setakat di alam maya saja.  Tapi hati ni tersentuh tiap kali baca blog dia, especially bila mengenangkan Alia yang sedang sakit ni terpaksa menyara 3 orang anaknya dan jugak ibunya.

Sayu tengok pics dia & anak bongsunya Aiman yang seringkali tido sekatil di hospital.  Betapa sayangnya Aiman kat ibunya sampai sanggup menemani Alia setiap masa. Betapa tingginya semangat dan kasih lagi sorang anaknya, Bob, terhadap Alia sampai sanggup ikat perut & bawak balik duit belanja skolah sebab tak mau ibunya risau & stress mencari duit (leh baca kat SINI).  


 Pics taken from Alia's blog. 

Bayangkan kalau kita berada di tempat Alia?  Kalau anak anak kita terpaksa lalui apa yang anak anak Alia sedang lalui skarang?  For me, bila cuba bayangkan pun dah rasa nak nangis, apatah lagi diorang yang sedang melaluinya skarang :-(.  Sesungguhnya Alia & anak anak sangat tabah!

Bila tengok kat blog bro Eyriqazz and Mama Zharfan berkongsi crita about this, tergerak hati Mama nak sharekan jugak kat sini.  Kot kot lah ada sesapa yang sudi nak menghulurkan bantuan ikhlas untuk Alia & anak anak.  Jom laa kita cuba bantu Alia & anak anak setakat yang mampu.  Moga dengan bantuan kita semua sedikit sebanyak akan dapat meringankan beban Alia sekeluarga, InsyaAllah. 

RHB Acc No : 16213900067447 
Maybank Acc No: 164034266923
Nama : Haryani Binti Mat Hussin 

Untuk lebih mengenali Alia Haryanie, korang boleh laa baca blog dia sendiri: http://aliaharyanie.blogspot.com/


Update - Pn Alia Haryanie dah confirmkan no RHB tu betul & acc Maybank dia dah leh guna, as written above. TQ

5 comments:

Hayati Baharudin said...

semoga Allah permudahkan segalanyer untuk Alia..

mamakembar3 juat nk tgur skit je.. no acc tu ada silap sikit la .. tu no MBB..

Mama Kembar 3 said...

Hayati Baharudin: InsyaAllah, moga dipermudahkan utk Alia, Amin.
No tu betul no RHB dear, mama dah sms tanya Alia & bila transfer status accepted. Anyway no maybank acc dia pun dah leh guna balik dah, b4 this blocked. So ni Mama dah update. Thanks dear :-)

ytekecik said...

thanks mama kembar3.dh update yati mtk shared ye

Mama Kembar 3 said...

ytekecik: dah update dah yte. sharekan laa, moga moga dpt membantu diorang sekeluarga, InsyaAllah.

:.noRuL.: said...

mama,

mohon share ea.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...