Monday, July 30, 2012

Jom Tolong Alia dan Anak-Anak...

Salam dears,
Kali ni Mama nak berkongsi crita tentang another blogger dengan korang - Alia Haryanie.  She's a single mother with 3 kids dan dia menghidap penyakit saraf (Guillan Barre Syndrome).  Bekas suami ceraikan dia dengan talak 3 dan tinggalkan dia & anak anak sebab tak nak susah menjaga dia yang sakit.  Kejam!  

I don't personally know her, but I read her blog and she's also one of my blog readers.  Kenal setakat di alam maya saja.  Tapi hati ni tersentuh tiap kali baca blog dia, especially bila mengenangkan Alia yang sedang sakit ni terpaksa menyara 3 orang anaknya dan jugak ibunya.

Sayu tengok pics dia & anak bongsunya Aiman yang seringkali tido sekatil di hospital.  Betapa sayangnya Aiman kat ibunya sampai sanggup menemani Alia setiap masa. Betapa tingginya semangat dan kasih lagi sorang anaknya, Bob, terhadap Alia sampai sanggup ikat perut & bawak balik duit belanja skolah sebab tak mau ibunya risau & stress mencari duit (leh baca kat SINI).