Wednesday, July 4, 2012

Blog Kena Block

Salam dears,
Sebelum ni Blogger.com, Facebook, YouTube, Yahoo and a few other sites yang seangkatannya memang dah lama kena block kat opis Mama nih.

And finally, today blogspot pun dah kena blocked huhuhu.  So pasni Mama dah tak dapat laa nak berblogwalking dengan gumbira pagi pagi sebelum start keja or during lunch break cam slalu uwaaa... :-( 

Bukan dah tak leh blogwalking langsung, tapi jawabnya kena guna broadband sendiri ler.  But broadband lembab slow mellow macam siput, tu yang aii tak syiok nak guna tuh. Maklumlah, ambik pakej yang paling murah 48 hinggit sebulan tu je opkos laa slow kan.  So tak leh laa nak komplen sangat hehehe.

Biasanya kalau Mama sampai opis awal, Mama akan berblog i.e. buat entry baru.  Time ni guna broadband, punya laaa bercinta nak loading page & upload gambar.  Nak buat satu entry pun lembab, boleh terus hilang mood and cancel!  Tu yang kadang kadang terus tak jadi post entry (perghh alasan! padahal kadang tu tadak idea or malas haha). 

Tapi bila nak berblogwalking baca blog kawan kawan and membalas jejak, Mama sangat laaa malas nak guna broadband yang lembab macam siput nih.  But now, no choice laa nampaknya, kena laa guna gak.  Kena laa sabar menanti satu satu page nak loading.  Nampak gayanya kurang laa jumlah blog yang aii leh baca every morning huhuhu...

Nasib baik Gmail tak kena block, dapat gak mengupdate skit guna email hehe.  Tapi kang nak publish komen kena guna broadband lembab or tunggu balik umah or guna internet kat handphone nokia cikai Mama nih, perghhh lagi satu hal laa plak *sigh*

Wat to do, ayam patuk itik sudu.... hua hua huaaaaa... hehe



p/s- if entry yang formatting lari, alignment tak cun tu means Mama update through gmail laa tu ;-)


17 comments:

nurul said...

kalau mama nak blogwalking boleh je baca guna google reader..lagi cepat loading compare dgn bukak blog satu2..=)

MaMa CyDa said...

opis mama lak tak blok memana website tp connection dia, ya ampun ... lem betul. Tuh yg lagik sanggup pakai berukben sndri kat opis. sgt puas hati ^_^

d i b a said...

salam mamakembar3. hehe..

kalau nk blogwalking , meh sy gtau .. (tp tatau la klu mama dh pernah tahu) bleh guna google reader je. guna account google yg associate with blogspot. tp, pro n cons, plain je la, taleh tgk tulisan warna warni ke ape.

Reality Edition said...

Try laa kautim with orang IT :D

AzuraFazil DIN said...

x beshhhh ...

selalu nye blog susah nk di block kan ..

ye ler, yg hot now kan fb /tweeter

E.m.ma. I.n.s.Y.i.r.a.H said...

Emmm same la kite ;'(
sangat2 la x syok kan mama, kat opis ni pun cam dah ade tanda2 nk kene block gak.. FB, YouTube, Twitter sume tu mmg dah lame kene block.

Bionic women said...

alahai..memang x best kalau blog pun kena block ek??? huhuhu..
seb bek ler kita x kena lagi.maner ler tau pas2 ni plak..

Mama Kembar 3 said...

nurul: dah try, tp cam tak brapa best sbb tak dpt baca comments. Mama suka gak baca comments yg readers lain tinggal kan kat entry tu, walaupun mama sendiri jarang sgt nak tinggal komen hehe. Ke ada cara nak view the comments eh? Kalau ada pls tell me how pls... :-)


Mama Cyda: ish kalau berukband lebih laju, mmg hampeh ler connection opis u tu yer hehehe


diba: tu ler yg kureng skit bila guna google reader tu, tak cukup feel hahaha


Reality Edition: dah tanya td reeva, dia kena check dulu coz last nite outsider yg dtg adjust something at firewall ntah apa ntah dia pun tatau apsal tetiba blocked hehehe. tp sbnrnya i malas nak suh dia kautim, silap silap dia yg kena marah ngan lady boss kang...


AzuraFazilDin: tau takpa, tak sangka tetiba blogspot terblocked hehe


E.m.ma. I.n.s.Y.i.r.a.H: rasanya pasni lg ramai laa broadband subscriber, makin untung laa broadband provider kan ;-)


Bionic women: get ready laa yer hehehe

UmmiAbi said...

Mama bli jela smartphone...Senang..hehe..
Kalau nak guna smartphone utk tenet je,bleh bli broadband 1 malaysia..Yg tu guna tenet kt hp bleh,kt laptop/pc pn bleh.. Yg mudahnya, broadband 1M'sia ni jenis top up..Lau mama nk guna sebln,tpp je rm30..Lau nk gn sminggu,tpplah rm7.. Hehe,promote lak.Aceli sy pkai broadband 1m'sia ni...Mmg berbaloi. Lau mama nk tahu more details, cer google broadband skmm 1 malaysia..
Sharing is caring..Xmo lah sbb kne blocked,kitorang demam rindu kat 3F.huhuhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

banyak opis dah block..sbb tu kurang ramai bw siang2 skrg ni

jaakechik said...

huwaa...sama la mcm jaa kak! kat ofis pon mmg youtube , fb ke, dh lama kena block. tapi blog boleh jer bukak. tapi 3 hari lepas dpt surat cinta dari HQ kata sini pgunaan tenet tinggi.... so, td bos buat meeting laaa...timbul la isu ni...pakat tunding jari kt jaa... konon nya sbb ada blog... huwaa.... gile betul! padahal sama2 guna.... skit pulak hati...

Rafi Nilhan said...

takpa hack je wifi tu hehe

MUMMYIZZ @4 Hero Izz said...

janganlah opis mummy block blogspot,nanggis seratus empat puloh enam kalilah... update guna berukben lembab gilor

peah @ peps said...

sama la kita...:(...

MizaShoppe said...

mama...senang jew klau still nk online..hehe..guna proxy engine..mama juz taip free proxy...

Masya said...

alahai kesiannya... tak blh bukak blog memang mati kutu dibuatnya kan... rindu nak jalan² rumah kawan lagi8 yg selalu dijenggah .. disinggah ...;p

Nana said...

kat opis saya pun semuanya dah kena block...
nasib baik blog x diblock..kalo tak...hurmmm...buhsan tahap gaban la...

salam kenal!:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...