Day 5: Fahmi's Chicken Pox

Salam dears,
Mama saja nak share some pics from yesterday - hari ke-5 si Fahmi kena chicken pox.  Hari ni dah hari ke 6 tapi Mama tak ambik pics baru lagik hehe.  Pakai pic smalam pun ok laa, sebab nampak sama ja.  Kenapa Mama ambik pic?  Saja...buat kenang kenangan.  

Bila dia dah besar leh tunjuk kat dia.  Nanti kalau kengkawan dia tanya "ko pernah kena chicken pox?" then si Fahmi leh laa jawab "dah kena dah masa kecik kecik dulu, nak tengok gambar?".   Pastu dia leh laa tayang pics "tengok nih, teruk aku kena ooo...".  lebih kurang camtu laa kot hehehe ;-)

Skarang chic pox dia makin banyak naik.  Bintik bintik tu banyak yang dah pecah and kering but at same time masih ada yang baru dok naik gak.  So rasanya blum naik abih lagi laa kot? 

Air kelapa muda dia tanak minum, diludah ludahnya ada laa.  Air daun semambu plak, punya laa susah nak bagi dia mandi ngan air tu.  Kecoh dia bising "nanak! nanak! air kotor, nanak!".  Tapi Mama blasah siram gak dia ngan air tu walaupun dia protes hehe.  Yang dia suka ialah sup ayam, makan nasik bertambah tambah lagik bila makan ngan sup ayam :-)

 Bintik bintik yang dah pecah & almost berkudis sebab asyik digaru :-(
Skarang kalau biar dia ralit jaa dok garu kopek kopek kruping kat badan dia tu.

Kat tapak kaki pun ada.  Actually kat kepala pun banyak, melekit melekit gak kat rambut tu bila bintik bintik tu pecah kluar air bisa.  Tapi tak leh shampoo kan?

But he can still smile :-)
Apart from gatal gatal & nampak 'buruk' coz badan berbintik merah, he is generally fine.  Tak demam dah and selera makan minum cam biasa.  Tapi rasa sedih gak tengok badan dia berkudis kudis :-(

And masih aktif melasak macam biasa.

Si Faris & Fauzi plak camna?
Korang tengok je laa sendiri....

Faris

Fauzi

Si Faris & Fauzi kulit masih bersih berseri hehehe.

Ya Allah, permudahkanlah untuk Fahmi agar kurang rasa gatal gatal and cepat sembuh.  Serta lindungi lah Faris & Fauzi daripada dijangkiti penyakit ini, Amin...


Labels: ,