Lega...Lega...


Salam dears,
Apa bendanya yang lega nih?  Lega sebab...si kembar dah baik dari cirit birit and dah boleh minum susu Dugro balik dah, yahooo!  Tak yah minum susu Isomil yang mahal itu, yay! hehehe.  
 
Hari Sabtu lepas Mama start bagi minum Dugro and until today diorang ok je.  Cuma on Sunday morning tu si Fauzi cirit 1 kali, rasanya sebab pagi tu je dia dah blasah minum sampai 5 botol susu, kemaruk kot lama tak minum susu sedap (Isomil rasa tak brapa best, bagi Mama lah).
 
Errr sesapa yang tatau crita apa kebendanya yang Mama dok merepek nih, leh baca the story kat SINI yer.

Anyway, disebabkan ada a few comments kat entry sebelum ni yang suggest elok gak bagi budak budak minum fresh milk instead of formula milk, Mama ingat nanti nak try bagi gak.  Tengok laa kot kot si kembar ni nak kan.  Maybe selang seli minum both fresh milk & formula milk ke?  Ntah...blum decide lagi ler. 

Apa apa pun, skarang ni Mama rasa lega.  One, because diorang dah sihat dari cirit birit tu.  Second, memandangkan lepas minum Dugro tu diorang okay je so rasanya diorang tak ada lactose intolerance and boleh continue minum susu biasa or apa apa yang ada lactose.  Third, since boleh minum susu biasa yang affordable itu maka tak ler kopak poket aii nih.  Fuhhh legaaaa! hehehe.  Kalau korang pun, mesti rasa lega gak kan, kan? :-)
 
Dugro 3 Plus (Regular) milk powd_46118.gif
(pic from en google)
Hellooo Dugro, nice to meet you again ;-) 
 
Tapi kan...skarang ni kan...Mama rasa macam nak try try susu lain gak laa.  Bukan apa, saja nak try tukar tukar kot kot si kembar dah boring minum susu yang sama je kan.  Ehhh si kembar plak yang boring?  Haiyaaa...orang suka shopping memang ini macam lorr, cari je alasan nak try beli itu ini kan, hampeh! Ni kalau Ayah baca mesti geleng kepala jer nih hehehe *wink*wink*
 

Labels: ,