Saturday, April 21, 2012

Nak Wucak!

Salam dears,
Si Faris ni kan, sejak kebelakangan ni asyik dok mintak nak wucak je.  Nak jalan dari umah ke parking keta suh wucak, kluar dari keta ke umah suh wucak, nak kluar dari bilik air pun suh wucak.  Kalau Ayah kata no, dia jerit insist jugak "Nak wuucakkk!".  Nengokkan muka innocent kiut miut tu, Ayah mengalah...ok lahh...kita wucak lah...

Ehhh korang tatau ke apa maknanya nak wucak?  Ishhh apa laa korang ni itu pun tatau, ish ish ishhh....  Nak wucak ialah...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

...nak dukung! ;-)

Punya laa jauh panggang dari apa kan, tak serupa langsung bunyi wucak = dukung/angkat.  Ntah mana datang perkataan ni pun tatau laa...specially 'invented' by Faris kot hehe.

Sian Ayah, kat tangan beg berat, kat blakang pun galas beg lagi.
Tapi kena gak wucak budak tecik tapi besar nih.
.
Mama?  Mama apa lagi, jadi mamarazzi snap snap pic je laa.
Aii sakit pinggang laa tak larat nak wucak budak berat 16 kg nih hahaha ;-)

16 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

nih, same mcm my son la nih. Pktn Ibu dier blh sebut Iya.....haihhh...pelat lg.terpksa lah ibu dier berkerja ketas ngajar berulang kli, tp still tkleh lg, sbr jelaaaa...huhuhu

tapibukanaku said...

wahh! dah besar.. lama jugak x melawat blog mama nih.. hewhew..

jaakechik said...

wucak to dukung rupernya..aishh ingt kan ape laa td....burok bebenor bunyi ya..hehehee....

muslimah rempit said...

nasib baik budak tecik ni sorang jer yer...
kalau tiga-tiga berjemaah nak wat setiap hari...
Mesti ayah punya badan mantopppp kan kah kah kah

ADEEYA said...

Faris je? Lagi dua mana? hehe

nabila azmi said...

hihi..sweetnyeee ....mnje=)

Nurul Akmal said...

alooo comelnyer.. wucak yer..

Rozuan Ismail said...

amboi dah besar nak dukung lagi. penatlah ayah tu

Mama Kembar 3 said...

YaYaNsMuM a.k.a YM: hehehe cute je ibu jd iya, nak marah pun takleh kan?


tapibukanaku: yup, dah besar anak teruna dah haha


jaakechik: tu la memula dulu mama & ayah pun fenin memikirkan apa laa yang budak ni dok mintak, last last paham jugak. nak suh dukung rupanya

muslimah rempit: mantop ke bengkok patah pinggang hehe


Adeeya: bab wucak ni faris sorang je yg slalu ckp. kekadang ada laa si fauzi join skaki. tp si fahmi jrg skit mintak, maybe sbb ingat status taiko sulung kot hehe

nabila azmi: mmg manja!

Nurul Akmal: budak kecik ni sebut perkataan salah pun still comei kan hehe


Rozuan Ismail: mmg penat, tp ayah terpaksa layankan jugak. sayang anak punya pasal kan :-)

mama pipie said...

alahai manjanya.. mcm syafi gak.. suka minta dukung. bezanya minta dukung ngan mama dia huhu

Izan Ishak said...

hehe... punyalah izan fikir kononnya nak translate apa tu wucak? laaa... dukung rupanya. nasib baiklah ayah masih larat nak dukung lagi... layankan ajelah ye mama...

With Julia said...

ehehhe kelakar lah faris...asyik nak wucak ye...dia sayang mama n papa dia sbb tuh nak perhatian lebih...biasalah anak2 kan...:D

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

salam ukhwah dari is.. is amik link ni dari blog sape ye.. tak ingat pulak.. sebab terlalu xcited tengok 'mama kembar tiga' wish to read d older entri... saat kelahiran.. ada tak? sangat teruja, masyaALLAH (^____^) TERUS FOLO sini (^___^)

syiela said...

adeh penat nak wucak ni hehehe..

mana la dia dapat perkataan ni.. memula tadi ingatkan apa la

Mama Kembar 3 said...

mama pipie: mesti lengan mama syafi naik muscle dukung dia kan? hehe


Izan Ishak: yup, layan kan je laa :-)


With Julia: anak manja mmg camni hehe


✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽: welcome to my blog is hehe. Thanks sbb sudi baca :-)


syiela: ntah ler, bunyi tak serupa langsung ngan dukung kan? hehe

Syakir Rahman said...

hahahaha,bese la tuh...ini lah masa nk di wucak..nnt da besar ngidam plak bdak2 ni...ahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...