Busy Me ;-)

Salam dears,
Yup, I am still the very bz, bz, bz with work.  Kat opis nak beronline pun kejap kejap je, berblogwalking pun tak sempat.  Kat umah aii dah penat nak on laptop pun tadak semangat, cuma spent time ngan si kembar, buat keja umah pastu & tidooo.  Well, same old..same old :-)

Extra busy coz department-mate Mama still tak masuk keja, and now I work alone, chewah cam hebakkk je bunyi nye kan? haha!  Bos ada laa tapi tak kan bos nak buat keja kita plak ye dak?  But Alhamdulillah so far so good, I can manage. 

Sronok sebenarnya coz learning new things.  Dapat belajar benda yang dah lama Mama dok mintak nak blajar, contohnya the payroll system.  Sejak masuk HR memang dok tringin nak blajar tu tapi asyik tak dapat.  Now dah tau camna nak buat dah.  Once dah understand the system, then it's not too hard.  But aii blum pro lagik ler...  Thanks so much to Ana my sifu yang jauh di Penang coz sanggup melayan soalan soalan kurang bijak dari Mama nih hehehe

And...walaupun body & mind fenat, tapi rasa puas hati and berbaloi baloi.  Tatau nak explain camna.  Tapi bila kita dapat buat sesuatu yang baru, tak lah rasa boring sangat repeating the same work again and again after so long doing the same thing je kan?  And bila benda tu kita dapat handle, rasa puas hati kan?  Betul tak kawan kawan?  hehehe ;-)

Anyways, ni Mama tepek sekeping pic si kembar kot kot lah ada sesapa yang rindu kat budak encem 3 orang nih hehe...

 Tiga orang bakal pilot tengah praktis ke nih?  ;-)
Tapi malangnya praktis kejap je, coz semua planes tu dah hancur dikerjakan diorang.  Mana tak hancur, asyik kena baling menjunam ke lantai je, haishhh!

Labels: ,