1st Time Lagi...

Salam dears,
Ni crita lama yang dah basi, tapi Mama still nak share kat sini.  Saja...buat kenang kenangan coz ni crita benda '1st time' untuk si kembar.  Masa anak anak masih kecik ni, apa saja benda yang 1st time buat/tengok/rasa, semuanya d very precious kan?  Walaupun 1st time nya ialah sekadar....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
Makan aiskrim kon beli kat kiosk ;-) 

Pic taken on 11/03/2012
Cian dak tecik 3 orang nih, umur dah 3 tahun setengah baru dapat merasa.
Diorang kan ada asma, that's why sebelum ni tak brani bagi makan aiskrim.

Fauzi kata dappp! 

Tengok si Fahmi tu (tengah), pulun makan hehe

 Macam macam gaya, yang dok terkangkang, yang bersimpuh pun ada.
Mama warning "sapa bangun Mama ambik aiskrim tu!" 
terus semua dok diam setempat hehehe

Kusyuk si Faris makan, syok tengok :-)

Muka seposen si Fahmi, aiskrim dia dah abih.
Mintak dari Faris & Fauzi tanak bagi, cian...

Asalnya Mama bukan nak beli aiskrim untuk diorang tapi pretzel Untie Anne's yang diorang suka.  Tapi kebetulan ada kiosk aiskrim McDonalds betul betul depan kiosk Untie Anne's and si kembar ni menonong je pi kat kiosk McDonald nak grab aiskrim yang ada atas kaunter, aiskrim orang lain yang punya!  Pakat kecoh kat situ jerit "nak ini! nak ini!"...

So kelam kabut laa Mama & Ayah stop kan si kembar.  Kitorang pujuk ajak pegi beli aiskrim lain coz time tu line kat McD tu panjang, jenuh nak tunggu.  Walaupun sambil meraung raung, nasib baik si kembar ni termakan gak pujukan & ikut Mama hehehe... So pegi laa beli aiskrim dari kiosk kat restoran apa ntah, tadak brand punya and tak sesedap aiskrim McD.  Tapi tetap sedapppp untuk tiga orang budak tecik yang 1st time makan aiskrim camni :-)

Punya laa happy si kembar ni,  siap berjoget joget sambil makan aiskrim tu tau.  Pastu skit skit sebut "tenciu Mama, tenciu Mama".   Ohhh sungguh bahagia aii rasa :-)

Labels: ,