Sweettt!

Salam dears,
"Alahai sweetnyaaa!" - itulah yang terlintas difikiran Mama bila pengasuh crita tentang perangai si kembar hari Jumaat lepas, iaitu hari ke-2 tadika.  Ehhh...apsal cam skema skit ayat Mama ni eh? hehe...

Anyway, hari Jumaat lepas giliran si Fahmi ke tadika.  Walaupun si taiko tecik tu meraung berdrama sakan pagi tu, pengasuh berjaya gak pujuk & hantar dia ke kelas.  Faris & Fauzi stay kat taska.

Laporan dari pengasuh - Fahmi tak nangis kat tadika, Fauzi plak happy ja kat taska tak kesah apa pun. Tapi si Faris nangis skit dok tercari si Fahmi.  Time nak tido tengah hari tu gelisah je tak leh lena.  Sebaik saja si Fahmi balik dia terus lena baring sebelah menyebelah rapat-rapat ngan Fahmi.  Sooo sweet kan, kan?  :-)
 
Actually Fahmi & Faris memang lebih rapat berdua.  Si Fauzi kekadang lone ranger, suka buat hal dia sendiri je.  Memang si kembar 3 ni slalu buat benda together gether, tapi most of the time Fahmi & Faris lebih rapat, lagi 'geng' orang kata.  Hmmm tatau nak explain camna, but like that lah hehehe.  So understandable laa if si Faris lebih rasa lost bila si taiko Fahmi berjauhan dari dia. 

Takpa, takpa, Mama konpiden soon diorang bertiga akan ok & biasa dengan this arrangement.  Masa Mama ambik diorang petang Jumaat tu pun memasing happy terlompat lompat jer.  Nampak sangat sesi meraung pagi tu sekadar lakonan filem hindustan semata mata, saja buat Mama risau *sigh*.  Tapi petang tu bila tengok the 3 musketeers terlompat lompat happy depan pintu, lega hati aii nokss ;-)
 
Hmmm ni dah cuti panjang, banyak hari dok umah, konpem pagi Rabu depan masa pi taska mesti ada je laa yang buat sesi air mata...adehhh...sabar je ler... *sigh*

Labels: ,