Keja di Hari Tak Keja...

Salam dears,
Jam dah pukul 6 lebih, tapi Mama masih di ofis *sigh*.  Nope, hari Sabtu bukan working day untuk Mama.  Tapi terpaksa datang abihkan keja yang banyak.  Camni laa bila sorang buat keja 2 orang, a bit overload.  Especially bila tetiba je banyak laa plak benda urgent kena submit, fengsan!

So hari ni mai ofis semata mata untuk proses payroll.  Mama plak tak cekap guna sistem payroll nih, first time generate payroll memang ler aii banyak buat salah.  Sejak di transfer ke HR dept ni (dulu in corporate communications, stadi pun marketing), Mama stakat check payroll yang dah diprint & generated by the payroll officer jer.  

The basic calculations for overtime, deductions, statutory etc etc aii tau ler, but nak input data into the system, zero knowledge huhuhu.  Tu yang keja jadi lambat tuh, trial & error tak abih abih.  Letih & frust pun ada bila asyik silap generate *nanges*.  Nasib baik ada member sekompeni-tapi-lain-outlet kat penang yang dok tolong explain kat Mama via telepon.  Ntah tatau brapa mahal laa bil tepon kompeni bulan nih, nasib ler hehehe.

But rasa sronok gak ni coz I'm learning something new, very valueble.  Later later can increase my value in the job market kan, kan? hehehe. Think positive!

Hmm rasanya esok nak kena mai keja lagi...sian si kembar, rindu kat diorang... 

K..nak sambung keja nih...babai!

Labels: ,