Bila Hati Gumbira...

Salam dears,
Bila anda rasa gumbira, apa yang akan anda buat?  Kalau si budak tecik Fauzi ni happy, dia pun akan mula...

 
...menyanyi nyanyi dengan senang hati!

Tapi lagu apa yang dinyanyikannya tu aii also dunno.  Si Fauzi ni, err ekceli tiga tiga orang dak kembar ni, bila nyanyi memang ikut sesuka hati diorang jer.  Ntah apa apa yang disebut, asalkan ada rentak tu kira nyanyi laa tu hehehe.  Tapi walau apa saja yang diorang nyanyi, Mama tetap akan puji "amboi sedapnya nyanyi!"... coz it's still music to my ears ;-)

By the way, yang si Fauzi happy sangat nyanyi nyayi kat atas tu ialah sebab dapat mainan baru.  The video was taken on 26/11/2011, first time kitorang bawak si kembar pi beli mainan kat Jusco.  Slalunya Mama/Ayah beli pastu bawak balik & bagi je.  Tapi hari tu saja bawak diorang round round sendiri kat area toys kat Jusco tu.  

And kali ni kira cam adventure skit laa sebab biar diorang bebas jalan sendiri, slalu kena dok dalam stroller or troli.  Ni some pics masa ekspedisi si kembar pi beli pistol mainan, atau "embak" iaitu gelaran si kembar untuk semua jenis guns & pistols hehehe
  

Muka happy dapat tengok macam macam toys.


Fahmi kata "wow bobot!" = robot :-) 

Err tersilap area laa ni nak oiii, anak teruna tak main semua nih...

Sempat menyinggah tengok kasut "ah ten" plak, sebab kat sebelah tempat mainan.
Dah macam chinese name plak si kembar ni panggil Ben 10 kan hehehe.

Dapat 'embak' sorang satu, yay, yay!

Dah bayar je terus bertempiaran lari nak balik.
Kelam kabut Mama & Ayah kena kejar diorang, haishh fenat!

 
 Si kembar bersama 'embak' masing masing :-)

Nasib baik laa masa pegi tu masing masing well behaved, takat pegang-tunjuk-puji "anteknya! anteknya enan!" camtu je.  Takdak episod guling guling meraung atas lantai, fuhhh lega!  Tapi tak leh buat slalu nih, tak leh jadikan kebiasaan takut nanti tiap tiap kali pi shopping diorang expect dapat mainan baru, mau haru!  Kopak aii nanti wehh hehehe...

Labels: ,