Wednesday, November 2, 2011

Rumah Kos Rendah Si Kembar 3

Salam dears,
Si kembar ni kan, orang lain ada umah (i.e. play house), diorang pun nak ada umah jugak. Tapi disebabkan mak bapak si kembar ni bukan lah orang kaya kaya yang mampu nak belikan umah harga ribu riban dari Toys R Us tu, maka terpaksalah si kembar ni bina umah sendiri jer.  

Dah kata tadak duit, peralatan & raw material pun tak banyak, guna kan apa yang ada je laa.  Hasilnya?  Dapat lah umah kos rendah sebijik hehe.  Nak tengok camna rupanya?  Sila lah scroll ke bawah yer...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Proses pembinaan sedang berjalan lancar.
Arkitek yang sedang berkerja keras tu ialah Encik Fauzi yer...

Pintu no. 1

Pintu no. 2...leh buat main cak cak nih hehe

Pandangan dalam umah.  
Maap laa gambar blur, pintu umah kecik sangat mamarazzi menghadapi kesukaran nak masuk snap pic elok elok hehe

Tercengang je penghuni umah ni hehehe

Umah kos rendah si kembar 3...siap ada motor sebijik parking lagik tu.

Pannndaiiii anak anak Mama nih, senang hati, gumbira poket Mama tak yah kluar duit banyak banyak beli playhouse hehehe ;-)

26 comments:

FiraHamzah said...

hahaha, akak ni lawak laa..

kreatif si kembar nih..bekerjasama bina rumah kos rendah tu..hehe.

Anonymous said...

Salam, nampak gayanya dah ada idea.
Kreatif gitu. Boleh jadi akitek beso nanti.

Balkish said...

comel nye umah die....
bgus anak2 akk...
pndai jimat duit mama & papa diorg....
slm kenal ye kak...

Syida said...

3 beradik ini sangat comel...banyak idea...

Rozuan Ismail said...

haha.sweet.

bardboo said...

salam kenal..sy first time sampaike blog ni..alhai, sukanya tgok akak ada kembar tiga..bestnya! =)

p/s: pink nye rumah tu..hehe..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

heheheh, nakal!!!
igt zaman kite kanak2 dlu.. ;-p
gitu gok..

cik violet said...

haha..macam2 la kembar ni ;p

OneSimpleMother said...

diorang ni kreatif mama. sel2 otak saling berhubung kan.. hehehe

swiss roll said...

hehehe terbaik si kembar 3!!

CekbOlat-bOlat said...

HahA.. mmg the best la mama.. :)

eKa said...

heheheh...kretip betul mereka ini...tp saya dulu pun camtu gak...dulu2kan pakai kusyen kan...so dok la dlm tu...suka gila.tehehehehe

PutriesNoora said...

orang duludulu kate main pondokpondok..hehehehe..kreatif betul=D

Anonymous said...

so clever la si kembar neh..beso nnti lh jdi arkitek neh ye. =)

WAWA PUTRAJAYA

Ezreen Fara / Muhd Salim said...

Yeay..ade pun cter si kembar.. Ari2 ummi tunggu taw..:) Mama updatela setiap minit..haha.. Letak pic diorang je pn xpe..heheee
Bijakla diorang ni..Nt besar bli umah banglo kat mama n ayah k..:)

as ♥ Leenda said...

dulu pun masa kecik kecik suka main khemah khemah mcm ni..abis tunggang langgang umah..hahahha...best3...

chinta... said...

huhuhu...panjang idea si kembar3 ni...;)

AzUraAa said...

hehehe...kreatif gitu..dah ade port baru la nk main ni...

Mama Kembar 3 said...

TO ALL: thanks for your comments :-)

Ezreen Fara/Muhd Salim: update setiap minit? aiyarkkk fengsannnn hehehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

comel...pandai buat rumah sendiri...

Elly & Emmy said...

hebat la hero2 ni.. kecik2 dah berjaya bina rumah kos rendah .. heee..

Ezreen Fara / Muhd Salim said...

Haha...dhtu, best sangat citer sal 3F ni..tmbahan plak mama pandai buat ayat.. Mencuitkan je bila msuk blog ni..:)Keep it up..

RiEzA said...

geram tgok kembar3 ni. Bagus kecik2 dan tunjuk hebat jd seorang arkitek. Hope kembar3 jd insan yg berjaya pada masa hadapan.

faiz amir said...

seriuosly, faez masa kecik2 pown maen rumah2 camnie, comey anak mama niee, faez pown suka budak2, hehe

fiza jamal said...

Teringat masa kecil2 dulu. Mcm ni la kteorg adik beradik main pondok2.

dba said...

comehhh.... gewammmm....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...