Sekali Lagi...


Salam dears,
Hari ni skali lagi Mama menghupdate blog dari hospital. Tapi kali ni Mama yang masuk wad, baru smalam admitted. Hmm cam bergilir plak ganti Faris hehe.

Sebab admitted - sakit tekak penuh ulcer n high fever due to bacterial infection. Maybe jangkit dari si Faris lah kot. Dari jumaat lepas dah dok ambik antibiotik but no improvement, tekak makin sakit. Bila datang hospital smalam rupa rupanya dah dehydrated dah. Terus pasang drip masuk air.

Tak sangka dehydrated, sebabnya walaupun tekak sakit yang amat tapi Mama dok paksa diri minum glukos, warm honey, n makan aiskrim. Bukannya langsung tak makan minum. But maybe bcoz ada muntah muntah so jadi lah dehydrated.

Bila buat blood test lak, white blood cell count very high, konpem bacterial infection. Padan la antibiotik sebelum ni tak berkesan. Dah start antibiotik lain plak skarang and doc kata akan mula tunjuk kesan dalam masa 48 jam.

Now dah masuk wad, dah dapat ubat ubatan yang betul, InsyaAllah tak lama lagi baik lah ni. Tak sabar nak balik gomol gomol si kembar ;-)

Labels: ,