Bila Tak Puas Makan...

Salam dears,
Lepas lunch tadi tekak ni trasa gatai nak makan coklat plak.  And sebagai peminat tegar coklat, Mama memang slalunya turutkan je kehendak tekak ni walaupun perut dah kenyang-tegang-cam-nak-meletup dah hehe.  Lagipun kalau tak beli coklat kang asyik teringat ingat tak leh nak concentrate buat keja plak, lagi laa susah kan, kan?  *alasan!*

Mama ni tak suka coklat yang manis, prefer coklat yang ada rasa pahit pahit skit i.e. bitter or dark coklat.  And brand yang Mama biasa beli ialah Vochelle and Van Houtten.  Brand Cadburry Mama memang tak kan beli sebab for me it's too sweet, tekak aii don't like.  Tapi...tapi... kalau orang belikan or dapat free tu aii bedal gak sampai abih. Ye laa benda free kan hehehe

Anyways, tadi pilih punya pilih (nak beli coklat pun susah ooo pasai semua berkenan tapi kena pilih satu jer sob sob), Mama pun beli lah Vochelle Mint & Almonds, sebab tak pernah makan this flavour, perasa baru ke ni?  

Pastu penuh semangat aii masuk opis je terus ngap dengan rakus.  Tapi...trasa sungguh frust, sebab the very manis laa!  Errr Mama laa rasa cam manis sangat coklatnya.  So not Vochelle-like :-(

It's too sweet for me... Frust aii tau, tapi ngap sampai abih gak ler. 
Tak baik membazir kan ;-)

Nampak gayanya pasni mesti Mama tak senang duduk nak pi beli lagi coklat, nak dapatkan yang bitter or pahit pahit gak, sebab tak puas hati tak puas makan huhuhu...

Korang pun camni tak?  Bila trasa nak makan something tapi dapat yang not-as-imagined/desired, mesti kena carik lagi sampai dapat?  Ke Mama je yang camni?  Kalau Mama jer, kes parah ni wehhh...

Labels: ,