Wednesday, September 7, 2011

Mata Duitan!

Salam dears,
Tak sangka, sungguh aii tak sangka...umur baru je masuk 3 tahun laaa, tapi sudah menunjukkan ciri-ciri mata duitan!  Dapat je duit raya, immediately depan depan orang yang bagi tu terus dikoyaknya sampul, kluarkan duit, and buang sampul!  

Perghhh ini kes habih madu sepah dibuang betul lah.  Dah tu, boleh plak dengan gumbiranya kipas kipas duit raya sambil kata "wowww anyaknyaaaa!".  Aiyrakkk memang kasi malu kompeni saja lorrr itu macam hehehe...

Hmmm tak yah crita panjang lah, korang tengok je laa sendiri aksi budak budak tecik nih....

Si Fahmi ni pelat pelat pun sakan dok ulang kira "one, tuu, twee, por, pie...one, tuu, twee, por, pie!"

 Perghhh siap kipas kipas duit yang aii tak tahan tengok tu haha!

Si Fauzi ni pun sama naik, dalam keta pun tak abih lagi 'admire' duit raya *sigh*

Aku kaya! Aku kaya! Yahoooo! ;-)

Haaa...kan Mama dah kata, ada gaya mata duitan kan, kan?
Errr ke gaya bakal tokay besaq nih?  hehehe


15 comments:

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

si adam pulak kan, kalau org bg x nak pulak. lagi best org bagi duit x guna sampul duit dia kat "x naklah...buruk".

::blog anak jawer:: said...

wane wani duit dy... siap main kipas2 dlm kete lagi... kang terbang keluar tingkap mst menangis tak berlagu budak2 ni kan..hehe

me suya said...

jgn kata diorang.. suya pun mata duetan gak ni mama. asal dpt duet raya jer teruja la nak bukak.. tp sorok2 dah la..hahaha

ina said...

wawaa.. bnyk la dpt duit raya tue.. heehee

hepifamily said...

comel la anak kembar akak nie...sy kemba tp dpt anak x kemba..tahu mcmne perasaan kemba..hikhikhik

Rai said...

mana nak tumpahnya kuah kalau tak ke nasi..hahaha..gurau je :P

Mama Kembar 3 said...

kinakoyu@mamaadam: aiseh buruk katanya? hahaha! cute lah hehehe


blog anak jawer: bukan budaknya nanges, mama ni haa yg nanges sbb kena ganti huhu


me suya: eleh sorok sorok kunun eh? hehe


ina: Alhamdulillah rejeki ;-)


hepifamily: hanya kembar memahami kembar eh? hehe


Rai: tumpah ke lantai ler haha!

.........cP~ said...

haha..anak buah sy baru setahun 4bulan, xpndai ckp pun lg dah tau duit. kasi sampul xmau, tunjuk duit kat dalam baru nak ambik..

Farihah said...

hahaha..budak2 la ni...kecik2 dah tau mana penting kan..duit ke sampul... :)

Huszaini said...

anak mama.... hehehehe

nak pula depa dok kat baby chair tu yer.. kalau auni auni auni jangan diharap...

Mama Kembar 3 said...

...CP: ish ish ish... lagi hebakkk tu hehehe


Farihah: tu ler, bijak betoi kan


Huszaini: mak borek anak rintik haha! my boys ni dari kecik mmg kena paksa dok dlm carseat, tak pernah riba so dah terbiasa laa kot semua rela ja dok carseat

khairul said...

sure penat jaga triplets ni kan...

Izan Ishak said...

comel3!!! camnilah gaya bakal tokey besar mama... siap kipas2 duit yg tak menahan tu...hikhik...

ieda said...

kita punnnn mcm mata duitan jugak bila sebuk2 masukkan duit anak dlm simpanan mereka kan ekekke

Rozuan Ismail said...

habislah duit mama nanti.kalau tiga2 mata duitan.haha.biaselah budak kecik dapat duit raya mestilah seronok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...