Monday, August 15, 2011

Dah Dekat 3 Tahun Baru Dapat

Salam dears,
Si kembar ni anak jantan, tapi mainan truck sebijik pun tadak.  Ishh mana boleh kan?  Tak macho laa anak jantan tak main truck truck ni kan?  Cian si kembar ni selama ni tak dak mainan yang paling basic skali untuk boys, so harus laa beli hehe.  Padahal Mama nya yang syok nak belikan ;-)

Smalam kira first time laa si kembar ni dapat mainan truck.  Memang excited sangat sangat budak tecik 3 orang tu.  Maklumlah, umur dah nak masuk 3 tahun baru dapat sorang sebijik hehe.  

Bila nampak je terus pakat jerit "wow! car! car!".  Mama kata bukan car lah, tapi truck.  But diorang tak peduli terus gak dok jerit car, pastu ulang alik tayang kat Mama and Ayah sambil bagitau tu car!  hehehe

Si kembar bersama truck masing masing

Ternganga je membelek truck tu

As usual, Ayah tumpang sekaki ;-)

Punya laa kusyuk main truck tu, sampai tido malam pun bawak truck! Si Fahmi baring sebelah Mama and Mama perasan time dia tengah lalok nak lelap tu pun tangan dok pegang usap usap truck dia, si Fauzi plak peluk truck, cute sangat tau :-) 

Bila diorang dah lena, Mama kutip laa trucks tu semua and sembunyi kan.  Sebab kalau diorang bangun nampak truck tu mesti nak usung bawak ke taska.  Mama tanak bagi bawak ke taska sebab nanti budak budak lain join main konpem lagi laa cepat rosak kan.  And kot kot berebut nanti kat sana susah plak jadinya.

Tapi celik je mata pagi tadi si Faris terus menangis "enan...enan...nak enan!!!" - nak mainan = truck.  Siap tarik tarik tangan Mama ajak cari truck dia hehe.  Yang lagi dua orang pun kelam kabut mencari jugak.  Ingatkan bangun pagi diorang lupa laa truck tu, rupanya tidak...trick ku tak berjaya huhuhu...  No choice Mama pun bagi je laaa.  Abihnya, seperti yang dijangka, inilah jadinya...

Tak lepas truck kesayangan, si Fahmi (kiri) sampai terlupa nak bawak Iyon dia hehe

Banyak nya barang Fauzi oiii... hehe

Rasanya kejap je tahan truck tu, maklumlah benda murah 12 hinggit je satu.  Hmmm...tak lama lagi birthday si kembar, Mama tengah consider nak belikan yang mahal skit untuk diorang.  But tatau laa, ada a few other things ni yang menarik untuk buat birthday present...pikir dulu...pikir dulu... :-)

17 comments:

aizamia3 said...

comel je dorang bertiga ni..

kita tengok apa pulak hasilnya bila balik dari taska nanti..

Ya ALya said...

nak belikan untuk dorang ni mana boleh beli satu je kan....kena la beli sorang satu.....tak sabar nak tunggu hadiah bufday kembar ni.....

L said...

huhuu... beshnya kann..

sy syg awak?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/kasih-sayang.html

Lelord said...

Wah sonok si kembar tp tu la kan bawak g taska tu yg x best mau takut berebut

gadis kepastian said...

eee comelnya...siap ternganga lg...

http://lalinklife.blogspot.com/2011/08/natasya-cotton.html

Cik Gallus Gallus said...

lawak la tgk ayahnye join sekaki

pena rozie said...

Best jerntengok die org main.

Effa said...

huhu... 3 barang yang sama terus kena beli kan.. heheh

amiey lee said...

heee suma pun kna beli 3 set..kekekek comelll sgt..kak nani..nak tanya..ari tu kak nani beli kelambu moden tu kat mana?

kayrul-shah said...

sama la macam anak kayrul gak..kalau dapat mainan baru mesti bila bangun dari tido mesti cari mainan dia..kengkadang mengigau pun sebut mainan..hehehehe

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

hambek...demm truck bdk2 kembar 3 ni haa kak ek...hehehe

ADEEYA said...

Haha banyaknyaa mainan usung pergi TASKA ;O

Mama Kembar 3 said...

aizamia: balik dr taska mlm tadi truck masih in one piece, tapi screw banyak dah tercabut, tak lama lagi hancur laa tu


Ya Alya: mama pun tak sabar nak beli hadiah bday, yg blum decide lagi apa bendanya tu hehe


L: best, best, best :-)


Lelord: nasib baik truck tu masih selamat lepas balik taska smalam, cuma banyak srew dah tercabut je laa


gadis kepastian: ternganga tu trademark bila tengah kusyuk tgk something hehe


Cik Gallus Gallus: ayah ambik peluang je tu hehe


pena rozie: Best! :-)


Effa: yup, everything in 3s


amiey lee: kelambu moden tu beli dari seller kat fb nama Intan, ni link fb dia: https://www.facebook.com/#%21/media/set/?set=a.211835902162249.57497.100000075220329
Tak pun google kelambu moden, ada a few blogs yg jual gak.


kayrul-shah: wah sampai ngigau? lagi parah tu hehehe


Ahmad Fauzi Aryan: biasa laa benda baru dapat kan...


Adeeya: tau takpa, mama tengok pun fenin hehe

SANDRA AZWAN said...

Kalau nak tidor pun gerenti bawak semua mainan tu kan mama? hehe....

Myra Jay said...

Barang baru kak, itu yang ingat dan sayang lebih tu :)

Bahagia tul dengan keletah kembar 3 nie :)

Mama Kembar 3 said...

Sandra Azwan: mmg bawak, dah 2 malam tido ngan trucks tu *sigh*


Myra Jay: yup, nnt truck tu dah hancur lupa laa kot hehe.

Mama Rayyan said...

alhai comelnyer dorang siap bwa bantal ucuk sorg 1 ek hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...