Cara Untuk Dapatkan Balik Entry Yang Hilang

Salam dears,
Yayyy! Akhirnya dapat log in balik ke Blogger.com!  Lega...lega.... :-)  Tapi mesti ramai yang still frust sebab entry yang di post pada 12 May dah hilang kan?  Mama lah salah sorang yang frust menonggeng smalam hehehe

Mama ni jenis yang kadang kadang akan save a copy of entry yang Mama publish, kadang kadang tak save.  And terkena plak entry 12 May semua Mama tak buat back up, memang rasa nak nangis aaaa bila tengok entry sendiri gone!

But masa blog walking tadi, happynya Mama sebab terjumpa solution camna nak dapatkan balik entry yang hilang tu.  Kalau korang ada follow blog sendiri, InsyaAllah boleh ikut cara yang Syazwan ajar nih.

Cara-caranya:
  1. bukak www.google.com
  2. taip google reader.
  3. kemudian.cari lah blog kamu
  4. then copy and paste lah entry yang hilang tu.
Kat belah kiri ada list of blog yang di follow, just klik atas nama blog yang dicari, then entry yang hilang tu akan kluar kat screen.  Tapi comments memang takdak :-(

Sesapa yang tak follow blog sendiri, maybe leh mintak tolong one of your followers untuk copy kan entry yang hilang tu & email kat you ker?  

Anyway, Mama baca kat blog Amrafahan kata Blogger tengah dalam proses nak restore balik semua posts that was temporarily removed.  So Mama ingat nak tunggu dulu tengok samada Blogger akan restore ke tak my entries yang hilang.  If not, then aii copy paste je laa ikut cara yang Syazwan ajar tu.  Thanks Syazwan for sharing the infor :-). 

Labels: