Thursday, February 10, 2011

Si Kembar Jual Baju!!!

As Salam dears...

Pakcik, makcik, abang, kakak, adik manis..
Mari mari, rapat rapat, dekat dekat…
Baju lawa lawa…murah murah!
3 lai sapuloh hinggit sajaaa!
Jangan malu..jangan segan…
Pilih… pilih...

Ishh dah penat jerit ni customer tak mai mai.. takpa, kita jerit lagik...

Murah ni bang, 3 lai sapuloh hinggit ja.  Kualiti semua gerenti baikkk punya!

Faris: Yang kaler merah ni lawa gak, ada lagi 2 lai tak?  Nak kena beli 3 nih.
Fauzi: Sat bang saya carik...ada, ada... err anak kembar 3 ke bang? Wahhh untungnya abang nih!



Legaaa dah laku 3 lai.  
Kena lipat kasi lawa lawa laa yang lain ni, nanti customer mai senang nak pilih ;-)


Ada gaya nak jadi peniaga yang berjaya tak? 
hehehe

Ni la kerja budak budak tecik ni tiap tiap kali nampak Mama nak sidai baju, memang abih disepahkan kain baju tu atas lantai.  Bila larang cam biasa laa tak dengar, so biar je laa diorang main main sampai puas dulu, pastu baru sidai baju baju tu.  Sambil sambil tu Mama jadi laaa paparazzi snap snap pics sebagai bukti kenottian diorang, besar nanti konpem nak tunjuk biar diorang tengok hehehe


24 comments:

@e_da said...

kalau2 tiga2 tlong mama mengemas besok boleh mama rilex je.. hehehhe

Wan Zulqhairi said...

Aiyaaa.. kena tinggikan lagi tmpat sidaian niii...

apak cikidong said...

apak nak beli baju keciiiiiiiiiiiikkk!!! eekekekekkekeke!

Sofya said...

he3 esok diorang besar mesti tergelak tengok aksi sendiri,kan?

ieka said...

haha...mmg m'jd la dialog mama.klu bw p niaga kt pasa mlm balek msti blenggang cz hbs dsapu brsih dek customer...isyh3...xlarat nk marah dh.sy pnye ank pn sme..tp bkn baju yg nk sidai, baju dlm drawer..smpi 'kosong'drawer 2 dkerjakn..haih laa..nk mngemas lipat blek 2la yg lmh kpla lutut ni...

Mama Kembar 3 said...

@e_da: Amin. moga moga masin laa mulut u ;-)


Wan Zulqhairi: agak nye laaa


apak cikidong: sini baju kecikk tak juai, baju budak kecik je yang ada pakcik <- jawapan dr fauzi hehe


Sofya: konpem gelak hehehe


ieka: aiyarkk baju gah lipat dikerjakannya? mmg nanges nak ngemas balik tu kan ieka? cian cian hehe

RaNiA said...

baju nak g dinner ade tak dik????:p

anakibu said...

jual baju? atau tolong selerakkan baju yang belum dilipat mama...betulkan kembar? hehehehhe

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa. macam anak sedara lyeah, dia tolong sidai baju. siap offer diri lagi, "bila acu nak sidai baju? danish nak tolong."

Huszaini said...

waaa.. boleh sabar ek!! siap ambik gambo lagi! kagumnya!!

Syahada Ahmad said...

hehehe....klakar. tp pic ngan dialog kebetulan menjadi, senym sorang2 depan laptop kul 2 pagi. :)

ADEEYA said...

Alamak lemah la tang lipat baju nih hikhikhik :))

Mama Kembar 3 said...

Rania: baju dinner tak ada laa kak, kalau nak nnt leh carikan -> Fauzi kata, bukan mama kata hehehe


anakibu: 'tolong' selerakkan baju paling tepat! ;-)


lyeah: ntah apa yg bdk bdk sronok sgt sidai baju pun tatau laa kan?


Huszaini: dah tak daya dah nak larang, bkn diorang dgr. marah lebih lebih kang meraung plak bebudak tu. so biar je laa, ambik pics je laa hehe


Syahada Ahmad: ishh dok senyum sorang sorang pagi pagi buta tu nnt org kata tak betoi plak hahaha!


Adeeya: mama pun sgt lemah bab lipat baju...sungguh tak suka.

chiLleD...!! said...

lor..bju yng belum disidai ghupernyer..ingtkn bju yang bru diangkat dr ampaian..hihi

Ellen said...

wah...bestnya kan sis..kalo ada 3 orang yang tolong semak dan kemaskan..ellen seorang pun dah pening, ni plak 3..salute ngan sis...hehe

RaNiA said...

nanti carikan ek...yg grand2 tau..hehehe

Melati Qistyna's Mummy said...

muahahaha..... jgn noti2, nanti fenat mama :P

Hawa said...

Betul la..My baby DD - dah setahun lebih pun kalau nampak mama dia bawak bakul nak sidai kain..sengeh sampai ke telinga dan ngeh22 mula la dtg n tolong sidai kain...

MamaKembar 3 - jom join 1st GA saya...

Anonymous said...

heheheh choommeeiii nya.... setiap hari saya buka blog mama ni...

teringat anak sedara saya pula... masa tu mak nya g mengajar, mak saya masa tu bertandang umah adik saya ni... tinggal la mereka berdua

pepagi bangun tido dia g ler kat tempat sidai baju ni, pegang kain mak dia dan cium2 kain tu... rindu ler tu... lepas tu baru dia g kat opah dia...

bila mak saya cerita, sayu rasanya tapi nak gelak pun ada sebab maksu dia pon ada perangai cam ni hahahaha

Mama Kembar 3 said...

chilled: iyer, blum sempat sidai diorang dah serang... kluarkan semua dr bakul & sepahkan atas lantai *sigh*


Ellen: diorang ni pandai semakkan jer, kemasnya blum lagi huhuhu


Rania: no problemo! hahaha!


Melati Qistyna's Mummy: oohhh sudah terlambat itu advise, kami dah buat notti dah untie hehe <- si kembar jawab nih haha!


Hawa: hmm apa yg best sgt 'tolong' sidai kain pun tatau kan? mmg pantang nampak je nak nyebuk. Agak agak bila dah besar nnt suh betul betul sidai kan, diorang nak tak??


Anonymous: thanks sbb rajin singgah sini *blushing*. sweet nya anak sedara u buat camtu, kalau mak dia tau mesti cairrr tu :-)

ch@ said...

comel-comel. dik, aunty nak sepasang warna hijau ada tak? kalau tak dapat hijau pink pun boleh la, hahaaa =)

esok kalau semua tolong kakNani mengemas, boleh la kakNani buka kedai kat pasar malam ;)

Mama Kembar 3 said...

ch@: hijau tadak, pink ada, mau brapa?? hehehe ;-)

Pirate said...

wah. Dah besar dah si kembar2 nie.

Mama Kembar 3 said...

Pirate: dah besar dah, rasa cam they grow up too fast...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...