Thursday, January 6, 2011

Si Kembar Masuk Majalah Pa & Ma

Salam dears,
Sejak start blog ni, ramai gak yang tanya Mama samada si kembar tiga ni pernah kluar dalam majalah Pa & Ma, sebab rasa macam pernah tengok je bebudak nih.  Yup, memang 3 heroes ni pernah masuk majalah Pa & Ma bulan Mei 2009 and jadi model front cover (model laa kunun hehe) untuk bulan Julai 2009.  So ni Mama nak sharekan artikel yang kluar dalam Pa & Ma bulan Julai 2009 tu untuk korang yang tak pernah tengok.  Yang bulan Mei punya Mama tak jumpa, ntah letak mana ntah hehehe.  

Shooting untuk artikel ni sebenarnya dibuat masa awal bulan Mei kat studio Karangkraf, masa si kembar baru umur 8 bulan.  Time shooting tu Mama tak ikut skali sebab tak sihat, demam panas.  Sedih sangat sebab tak dapat nak ikut anak anak pi shooting, dah laa bukan senang nak dapat masuk magazine kan.  Nasib baik lah kebetulan time tu parents Mama ada kat KL, so Ayah & parents Mama je lah yang bawak si kembar ke Karangkraf. 

Ayah crita kat Mama yang bila sampai kat Karangkraf, dah ramai staf Karangkraf yang dok menunggu and sebaik saja park keta, diorang terus serbu si kembar.  Bebudak ni pun sebenarnya time tu baru sehari dua kluar hospital akibat sakit pneumonia, so mood diorang agak kelaut skit.  Bila kena serbu ngan orang orang yang diorang tak kenal,  apa lagi pakat mengamuk meraung secara berjemaah lah.  Menanges tak hengat punya time tu hehehe

Ayah kata punya laa susah nak memujuk diorang, bila bawak masuk dalam changing room ngan Ayah & parents Mama je, diorang diam.  Tapi bila nampak orang lain, masing masing start bukak radio meraung balik.  Nak memujuk diorang punya pasal, Abah Mama a.k.a. Wan nyanyikan lah lagu Twinkle Twinkle Little Star yang memang fevret diorang.  Bila dengar Wan nyanyi, si kembar diam laa jap.  Tapi bila staf Karangkraf dengar, diorang pun join  nyanyi sama sama ingatkan nak bagi si kembar happy, tapi sebaliknya yang jadi - bertambah kuat si kembar ni meraung!  

Haru biru keadaan time tu, sampai plan asal nak ambik gambar tukar tukar baju pun terpaksa cancel.  Mama siap beli 2, 3  pasang baju baru tau untuk si kembar pi shooting tu, but satu pun tak pakai.  Last last yang dapat cuma gambar cekci diorang tu lah hehehe.  Nasib baik laa reporter, photographer & staf Karangkraf semuanya cool & sabar je ngan bebudak nih.  And in the end, dapat jugak lah gambar yang chumel chumel belaka (chewah!) hehehe :-)

Klik untuk besarkan gambar kalau nak baca the article yer

 
 Tomei kan? 
Masa ni si kembar ni montel & bam bam lagik, skarang dah kurus dah huhuhu
  
Kalau korang tengok betul betul, mata diorang semua merah sebab nangis hehehe
 
Yang paling blakang tu Fahmi, tengah Fauzi & depan Faris

Opah & Wan yang temankan diorang pun tak pasal pasal terjebak glamer gak hehehe.  Tu gambar candid tau, dah balik dari shooting baru reporter call Mama kata nak interview Wan & Opah untuk artikel tuh

Tu lah crita si kembar first time masuk studio shooting gambar & jadi front cover magazine, akan jadi kenangan manis bagi Mama sampai bila bila :-)

57 comments:

Qider said...

wah..jeles la mama,si kembar 3 tu sengih2 depan kamera..si kembar saya ni,jangan harapla nak senyum apetah lagi sengih bila nak amik gambar..

apela method photographer Pa&Ma nak wat depa wat muka comei gitu slps meraung berjemaah..(btw,saya pun selalu jugak kena bab meraung berjemaah tu..bygkan tgh2 BF pun dok lawan meraung lagi..oh)

eima said...

wahhh comey
even diorg triplet diorg bam2 kan ..
tak cam anak my opismate ...kecik kurus je ...

my opismate pun sama..penah kena interview ngan pa&ma ni ... tp tak plak jd font page ..sbb triplet mmg cute ...that y kot .. anyway congrats ..bkn senang nk dpt rezeki cam tu ...

anakibu said...

waaaaa....model ruper nyer kembar 3 hero nie.......jelous la kembar 3 gurl...

ch@ said...

ya kita ada majalah niii, harus korek lagi tuk tgk kembar ni. hahaaa.
kakNani, bukan ke ada lagi yg nama kat baju dorang tu, tu pa&ma juga kan? hihiii. kalau dah pro photographer, tak pakai baju pun boleh jadi comel.

MAPPIAU said...

waaaa comeinyer si kembar 3, patutlah muke macam familiar huhuhu.

:: Zanna :: said...

owh!!! sangat comey.. :)

the triplets said...

waw, menariknya...patutlah rasa2 mcm pernah nampak...comei2

Izan Ishak said...

comelnya kembar3 masa bby ye mama. sangat bam-bam...huhu

*lama tak beli dah majalah pa&ma. kalau tak mesti dah kenal dari dulu kan~

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

comelnya depa ni..

siap boleh jadi cover majalah lagi..

hehe

lina said...

mmg comel sungguh bertuah :)

Nad @ MamaZakwan said...

saya pulak kenal blog mamakembar3 ni disebabkan gmbr anak2 tu kat majalah pama la..! :) masa mula2 kenal blog ni, saya terpk, eh, ni macam kembar 3 yg penah masuk majalah tu..yg setiap sorg pakai gelang lain2 kaler..hehehe..skrg masih pakai lagi ke? ^_^

Sharinginfoz said...

seronok sangat kan bila anak masuk majalah

mariana said...

laaa si kembar ini rupenyeee...ader beli keluaran pa & ma yang ni...syomelll yang amaattt...^____^

EiJa ZaQuaN said...

sgt comell..msti la jdk kenangan manis mama kembar3 kan.

macam mane la bole x perasan..rasanya eija ni mmg beli setiap keluaran majalah PA&MA ni..balik umah nnti nak tgk balik..ehhehe..

Mama Qiestina said...

oh patotlaaaaaaaa rase maca penah nampaaaaaaaaak je si kembo 3 ni..yat mmg tak miss pa & ma every mths :)

hahahaha lucu kan aksi anak photoshoot.teringat qies mase kena photoshoot ngan BH aritu..hihihihi.

** atok nenek sure framekan gambo tu kan!

mamawana said...

Tumpang gembira dgn entri ini. Best kan ada kembar 3.

Mwana nak wat GA gak. Idea bersimpang siur. Doakan mwana murah rejeki , ikut kemampuanleh bagi gift yg
best2.

Maya said...

cumelllll sangat! telinga runcing cam elf pulak hihi..yang dlm citer LOTHR

Madam Casper said...

Pic cekci lagi cantik hehehehehehe...

K.I.N.A said...

wow..comel gile..mcm nk gigit je..haha

mrsharis said...

mesti diorg rasa cam pelik masa nyanyi twinkle twinkle secara berjamaah tu. Tu pasal nangis ;)
Kelakar...

amiey lee said...

alahai cutenyeeeeeeeeeeeee geram la tgk masa diorang bambam..dulu

Mama Kembar 3 said...

Qider: si kembar 3 ni dr kecik lagi mmg mudah senyum. Tp mmg terror laa photographer tu sbb dpt buat diorang senyum walaupun baru lepas nangis hehehe


eima: time tecik dulu diorang minum susu mahal, agaknya sbb tu bam bam.. skarang mama bajet bg susu murah skit tu laa kurus kot heheheh

anakibu: model cekci lg uuu hahahah!


ch@: iyer cha, yg name tag tuh kluar masa bln may 2009.


MAPPIAU: pernah tgk dah majalah tu yer?


Zanna: betul, betul, betul! hehehe


the triplets: gee, u pun beli majalah tu ker?


Izan Ishak: rindu sgt time diorang bam bam camtu, tetiap hari rasa nak cubit pipi hehehe


Gadis Kampung Separa Bandar: mmg tak sangka ada rezeki diorang jadi cover mag


lina: thanks dear! mama tetiap hari rasa bertuah, syukur sgt sgt ada diorang :-)


Nad@MamaZakwan: ooo camtu plak yer hehe.. skarang dah tak pakai gelang dah, sbb diorang dah pandai akan bukak gelang tu. Lagi pun skarang mama dah leh bezakan diorang dah


Sharinginfoz: betul, betul, betul! kenangan terindah :-)


mariana: mama pun ada beli gak hehehe ;-)


EijaZaquan: time tu diorang tembam, skarang rupa dah lain dah agaknya sbb tu u tak prasan kot


MamaQiestina: Opah Wan tak frame kan, tp laminate pastu tampal kat fridge, tetiap kali bukak peti ais tengok gambar dulu hehehhe


mamawana: thanks dear :-) nnt dah wat GA jgn lupa inform tau, kot kot leh join gak hehe


Maya: elf LOTHR? boleh laaa... sbb elf semua encem encem hahahah


Madam Casper: cekci kalah pose dalam Mangga tau hahaha!


KINA: mai mama tlg gigit kan, gigit gigit manja gitew hehe


mrsharis: haa iyer la kot... and agaknya sumbangsih sangat nyanyiannya, tu si kembar ni reject hehehe

amiey lee: tu laa yg mama rindu sgt bila tgk balik gambar majalah nih, gerammm! hehe

munna said...

comel nya kembar 3 dlm majalah tu... munna ada majalah tu dlm simpanan...

one2paii said...

ha..bab interfreme dalam majalah nie la yang wat gua xpueh ati nie..pasai pe muhke gua x interfreme dalam majalah tuh..letak gmbar gua sipi2 pun xpe..xbesau,kecik pun jadila..len kali call gua ajak gua bergambar sekali..choii..
-sekian,dari jejaka kacak

puan nina said...

wah..bam bam nye time ni..cekci..hehe

ummiaqeef said...

ye la..saya ada perasan dulu coz mmg tiap2 bulan beli.. tu yg jumpa blog ni dan follow..comel la...kagum!

LyNn'Azlina said...

bestnya masuk pama...kelakar lak bc citer sis ni..yer ar..diorg nyanyi lagu ingtkan nak aksi twins senyap dan gembira tap len plak jadinya..haru biru jadinya.apapun sangat comel gmbr mereka bertiga tu...kiut sgt...
sian sis xley temankan diorg g shooting...next time mesti ada lagi yg pggl shooting...hehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah2 bestnya....cumel2 blaka....
GERAM la acikD tngk...

Marsha said...

hahaha.. comel gilaaaa.a...

Elly & Emmy said...

wah itu sikembar3 yer.. dah pernah tengok cover pa&ma tu.. tak pi tak perasan plak.. comel betul.. putih gebu jer..

Iryani Noor said...

wahhhh chomelll nyer.. gewammm... bdn masing2 mantap.. best gomol nihh =p

annyss said...

comelnye!!! seyes geram....

waniewadec said...

yang saya ingat pasal kembar3 ni sebab dlm pa&ma mention akak ada jahit tag nama pada baju diorg...once saya jumpa blog ni trus fllow...diorg memang saangat kiuutt!

Mama Kembar 3 said...

munna: dah lama pun munna still simpan yer? :-)


one2paii: aiyoyo... jejaka kacak yg gilakan lisa surihani nih, mau tumpang glamer ya?? hahahah!


puan nina: mmg bam bam! tp skarang dah kurus laaa huhuhu


ummiaqeef: thanks dear sbb sudi follow juga :-)


LynnAzlina: err next time tanak dah kot, cukup laa skali je glamer
hahaha!


Ladyzul: geram yer? mai mama tlg cubit pipi diorang bagi pihak u hehehe


Marsha: betul, betul, betul! hehe


Elly & Emmy: masa kecik diorang mmg putih gebu, jambu jer. skarang dah besar kulit sawo matang dah, baru macho skit hehehe


Iryani Noor: mmg best gomol! tetiap ari rasa nam cubit cubit hahaha!


annyss: geram geram sayang? hehe

mekchu said...

pandai dorang edit kan.. kalo dpt mak dia ikut sekali mesti dorang tak meragam.. tak pe, kembar menten comel dlm magazine..

nuni said...

yerr saya ada koleksi time kembar 3 ni..cute memang macam anak burung hehehe

Anonymous said...

a'a kak Nani..sy tgk blog kembar 3 ni trs sy cam nila yg kuar pama mei 2009 coz mmg sy beli pama mse bln tu.ade lg smpi skang sy smpn.mse 2 sy tgh prgnt 5bln.sy siap snap muke dorg b3 pki bju hijau dlm hp coz sng nk view dmne2..bese la ibu2 mngandung ske mnatap bby2 comel..hehe.blh ye mama?.....tp sayang,,bln JULY pnye sy xbeli...=((nsb baik mama buat entry ttg pama jul'09...dpt gak bc...tq ye?...~ieka~

Lyna Shaari said...

edisi ni lyna ada beli masa tu ngah pregnant..xcited kan dpt baby twin..asal ada keluaran twin mesti mau beli

Mama Kembar 3 said...

mekchu: tu ler bila dah edit lawa je gambar kan. err kalo mama ada time tu pun blum tentu bebudak ni tak meragam, dia kalau sorang start je akan berjangkit & berjemaah laa jawabnya hehe


nuni: anak burung tecik tomei hehehe


Anonymous: ieka, yg edisi may tu ler yg dok cari tak jumpa nih, ntah mana letak tah. wahh siap letak gambar tu dlm hp yer, terharu laa plak baca :-)


Lyna Shaari: betul tu lyna, mama pun sama excited bila tgk apa saja yang berkaitan ngan kembar hehe

Sufeenan said...

Hahaa..cumel mcm anak burung tuu..memang cumel pun..!!biarpun matamu merah..keencemanmu tetap terserlah..!cayelah 3F!!:))

penkcintadia said...

tomeynye dorg..mst nkal kn..bestnye..huhu

The Nurul said...

nurul baca mag ni. kakak punya. masa tu macam wah excited. anak sapa la comel sangat ni. hihi

dya adriza said...

hehe lawak la mama. cmne la diorang nangis sama2, nyanyi twinkle2 sama2 hahaha so sweet la~

Suliana said...

ooo anak akak ye.. sy ada majalah bulan tu.. tiap2 bulan mesti beli.. best nya ada kenangan jadi model :-)

fideila said...

salam, saya pernah tengok majalah ni. masa tu rasa geram je tengok muka budak2 ni..tak sangka anak sis upenya..hhehe..kakak saya rajin beli buku pama ni..hehe

Mama Kembar 3 said...

Sufeenan: haa betul betul, maintain encem hahaha!


penkcintadia: diorang tak nakal, cheeky jer hehe


The Nurul: anak sapa? anak mama lah! hahahaa!

dya adriza: mama pun bila bayangkan tu trasa nak gelak gak hehe


Suliana: kenangan manis skali seumur hidup :-)


fideila: rasanya pa & ma mmg glamer kan? ramai org beli, mama masa peknen pun tiap tiap bulan mesti baca

cikpuanhady said...

wahh..comey sesangat..tak dpt bayang keriuhannya..hihi..bestnyer dpt jadikan kenangan nih bila diorang dah besar leh gitau..hihi..

Kenkawan, tolong saya boleh? :Jom vote saya..^_*

Mama Kembar 3 said...

cikpuanhady: betul tu, kenangan indah yg leh jadi bahan cerita kat cucu cicit plak hehehe

nur aisya humaira said...

comelnye,tembam2 time kecik..:)

su said...

Sgt2 comelllll!

Su pon ade murid kembar 3 nih..kembar 2 pon ramai kat skolah su.....mmg ade pengalaman manis mengajar si kembar nih, sbb nk marah adiknya termarah kakaknya pulak! hehehe....

Salam perkenalan dr su :)


~tice su@cikgu su~

||aLeaSaRa|| said...

alah yg ni kite tak sempat beli dah habis huhu...nsb baik dpt tgk kat sini..comelnye diorg ni...

Mama Zara said...

patut la cam kenal...mama pun ada gak beli keluaran yg ni..hihi

MamaFarhan said...

wah best yer...comel n tembam...

Huszaini said...

Comelnya!! hehehe suka tengok! Tapi skg dah tunjuk keheronnya lah yer!!

Anonymous said...

saya baru start baca blog akak arini ni.. klik dr blog amrafahan..bila saya baca nama kembar tiga akak terus teringat P&Ma yg ada kat umah tu...(melekat pulak nama dieorang dlm ingatan sy ni yek). jadi kompem la dieorg model2 cute seksi tu...huhu..sy tak pernah beli pun Pa&MA sebelum tu.. sebab tertarik ngan kembar 3 yg comel2 nih terus beli...sy mmg dr dulu2 lg suka sgt tgk pasangan kembar...dlm susur galur family takde lak kembar..kalu tak lg best...

akuzle said...

mmg bukan kje senang menjaga 3 babies skaligus. sy yg sorg neh pon rasa penatnyer, tp, yg penting back-up terutama dr hubby n parents. besh tgk your parents yg sporting n sgt helpful.

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

wah...2009, xstat minat pa&ma lagik.. kawen pun blum lagik.. dah ngandungkan siMErah las yer, bru minat membelinya (^___^) alahai... sukenyer tengok (^__^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...