Saturday, January 15, 2011

Kryolan Naturactor Elok Ke?

Salam dears,
Mama suka tengok orang pakai make up lawa lawa, especially gaya make up yang simple & natural.  Tapi Mama tak pandai make up, takat tepek bedak, calit eyeliner , lipstick & blusher skit – siap!  So Mama slalu baca blogs yang ada tutorial pasal make up and berangan kunun kunun satu hari nanti nak jadi pandai make up gak hehehe.

 
Suka make up camni, nampak natural jer
(pic from google)

Rata rata blogs about make up ni kata sangat penting untuk pakai foundation sebagai asas dalam bermake up. Sebab foundation dapat help cover apa apa cacat cela yang ada kat kulit muka kita & buat kulit nampak halus mulus gebu gitu.  Dalam hati ni dah lama laa teringin nak beli foundation untuk cuba try test pakai, tapi sampai hari ni tak beli beli lagi *sigh*

Salah satu foundation yang Mama dok aim ialah Kryolan Naturactor Cover Cream.  Mama tringin nak cuba yang ni sebab rata rata komen yang Mama jumpa kat internet kata it’s good and ramai mak/pak andam memang guna yang ni.  Tengok harga pun affordable, kalau beli online RM45.00, not bad laa kan harga tu?  For me masih dalam kategori affordable lah.

 Ni lah Kryolan Naturactor Cover Cream
(pic from google)  

So ni nak tanya, ada tak sesapa yang pernah atau memang guna Kryolan Naturactor Cover Cream ni?  Elok ke tak?  Senang tak nak apply? Harap korang sudi kongsikan your experience using it, sebab ni dah gatal gatal tangan nak beli tapi still tak konfiden hehehe.  Thanks dears :-)

18 comments:

Rozuan Ismail said...

wan pernah pakai foundatin..sebab wan ada perform tarian,s,nk cver jerawat tu kenalah pakai foundation..tp masalahnye,bile dh cuci make up after show,pg esoknya jerawat mkin byk tumbuh.geram rasanya

Huszaini said...

Ai dulu ada laa guna bende ni! tapi selalu habis! anak2 ai main! wat bedak sejuk!

kekeke... entah apa benda entah aku pun tak tau!!! hahaha saje jer komen!!! jangan marah aa!!

aanie said...

salam..sy pun pakai kryolan...tp sy penah pakai tv paint stick ngn supracolor je..hasilnya mmg best...

naturactor sy xpenah try..

jom baca ni...Jatuh cinta lagi dengan kryolan

Solihin Zubir said...

hehe.. xyah make-up la mama..
natural beauty.. hehe..

kakyong said...

tak pernah pulak guna jenama ni...

dulu (sbb skrg dah tak make-up), kakyong guna foundation silky girl jer... ;) so far okay dgn kulit..

memang bagus guna faoundation ni.. make-up nampak smooth & licin.. x de nampak berdebu... ;)

cik Syafiqah said...

salam...
akak, fiqah tak pakai foundation jenis tu...
tapi, fiqah pakai jenama Elianto... jenama ni boleh dapat kalau akak g JJ...
harga kalau tak de promotion... RM35...
sangat smooth... macam pakai krim muka... member2 yang tengok fiqah pakai and try skit pun kata mende yang sama...
^__^

Amirrah Zawani said...

no comment..
saya pun tak penah guna..
mekap pun tak pakai.. eehehe :)

ana.izzty said...

Salam Mama,

try je....Ana xde lah guna product nie tapi Kryolan memang bagus...try je..

Ana sekarang guna foundation maybeline BB cream yg baru tu...overall mmg bagus gak..nampak rata je...hehehe...

pepon, try je kryolan tu mama... ^,^

me suya said...

mama tengok kat mana rege tu.. Share kan nanti..Suya tengah ushar foundation jugak sekarang ni^^

Wan Zulqhairi said...

mama di tag.. kalau mau hadiah boleh try buat. hehe..
http://wamozuwaha.blogspot.com/2011/01/contest-pic-hitam-putih-paling-cool.html

Mama Kembar 3 said...

Rozuan Ismail: haa tu yg takut tu, risau kot kot silap faundation tak pasal pasal kulit rosak


Huszaini: hampeh! hahahaha!


aanie: ooh ok, yg 2 item u pakai tu sama function ke? foundation gak?


Solihin Zubir: natural beauty tak brapa beauty, tu kena enhance skit hehehe


kakyong: tu yg buat tringin nak pakai tuh


cik Syafiqah: ya ka? tu lagi murah dr kryolan tu. pernah gak tgk brand elianto ni, tp tak pernah beli. pasni nak pi survey tgk tgk lah.


Amirrah Zawani: bak kata solihin, u natural beauty hehe


ana.izzty: hari jumaat lepas baru je pi tgk bb cream tu, nampak best gak. tp mama tak brapa sesuai guna maybeline huhuhu


me suya: mama search kat google je, ada banyak online shop jual harga tu, including:
1) http://www.azwakryolan.com/
2) http://bazarniaga.biz/showthread.php?t=2573

Mama Kembar 3 said...

Wan Zulqhairi: Thanks tag mama :-)

apak cikidong said...

meh apak tolong make up kan.. muahahahahaha

sumimie said...

sy g keje pakai foundation avon jer mama pastu pakai bedak jonhsonbaby jer. kalau g jalan baru pakai foundation mac.mama tryla pastu wat review yer.foundation g keje da nak habis ni

Mama Kembar 3 said...

apak cikidong: tanak laa apak mek up kan, kang lawa sgt plak putih melepak cam antu hahaha


sumimie: InsyaAllah nnt dah try mama buat review plak, chewah cam terror je make up hehehe...

Anonymous said...

slm mama,
sy guna produk nie. bagus, sbb ada kwn tegur, muka sy sgt nampak lain, n cantik kulit. ada beberapa org kwn terpengaruh dgn sy n beli produk nie..boleyla cuba ya. sy guna kod 141

Ana admi said...

Naturactor leh pki ari2.but kryolan.utk.mekap pegantin dan xdisyorkn.pki ari2.. rase kualiti dua2 full coverage

Anonymous said...

What's up it's me, I am also visiting this web page
daily, this website is really fastidious and the
visitors are truly sharing fastidious thoughts.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...