Friday, December 3, 2010

Alahai Demam Selsema...

Salam dears,
It's 3.30 am and Mama tak leh tidur...sebab selsema and hidung ni macam ada waterfall jer, tak berenti renti, sangat lah tak selesa!  Dah laa batuk batuk, semput & demam skit jugak.  Alahai tak suka betul bila sakit hari Jumaat, sebab nanti kalau meleret ke hari Sabtu, spoil laa weekend uhuk uhuk uhuk... And jangan laa berjangkit kat si kembar plak, please no no no... 

Tadi bangun sebab si Fahmi nangis nak susu.  Dah bagi susu kat dia Mama nak sambung tidur tapi tak leh lena plak sebab tak selesa, so tatau nak buat apa mengadap laa blog ingat nak karang entry tentang si kembar, tapi otak blocked la plak, idea tadak...Hmm camna nih? Konpem kat ofis nanti macam zombie uhuk uhuk...

Cepat laa baik...weekend nak joli katak nih....
(pic from en google)

Korang ada petua nak kurangkan selsema tak?  Sebelum ni pernah try ambik madu & cinnamon and a few other things, tapi tak lega jugak... mana tau kot kot korang ada petua baru yang Mama leh try, sharekan please.... tak tahan laa tetiap hari hidung ada waterfall :-(

24 comments:

tiefazatie said...

erm..ifa xtau la sis.minum madu kot ok kan2.hihi.tke cre sis!

peah @ peps said...

tgh musim ujan pun mama..kesian mama..hopefully mama cepat sembuh ya...:)

New Entry: Money And I
New Entry: Edaran Eighteenth Annual General Meeting Snapshots

ardinihumaira said...

dni selalu cuba minum sunquick tanpa bancuh. minum satu sudu macam minum ubat demam hehe..
semoga cepat sembuh sis!

Latifah said...

alaaa siannya mama. Latifah pun selsema jugak. gi klinik je amik ubat selsema. hehe...

ni alhamdulillah dah okay sikit, tapi semput ada sikit2 lagi... menggigil badan dibuatnya...

apapun, semoga cepat sembuh ye mama!

~syafakillah~

9W2URY said...

Moga mama cepat sembuh...

sarah-najwan said...

salam mama...

semoga cepat sembuh yer....

Yan said...

Salam Mama,

patut nya bila dah kena selsema tu, kena paksa tidur. Biar rest. Telah je ubat selsema yg ada ubat tidur..

zey said...

mama,kita pon selesema gak...
agak tensen gak larr..




jgn lupa mkn ubat!
get well soon~~

Anonymous said...

Salam, nani cuba masukan air panas yang baru didih dlm bekas kemudian titis 3- 4 titik minyak kapak, sedut pelan, tp kena tutup kepala supaya muka je dekat permukaan bekas air tu. Insyallah. K. Rohani

apak cikidong said...

lain kali mama makan la multivitamin... nak apak belikan? meueheheh

Shaofie said...

masukkan air kat hidung lepas tu hembus balik. pastu letak vicks. itu je cara saye. hehehehe. btw, mama jgn lupa mkn ubat dan take care.

free2 jom la join contest dekat blog saye.

Anonymous said...

syafakilLah mama 3plet..moge xmlrt n dptla mama nk 'berjoli katak' wiken ni wif fmly..~ieka~

me suya said...

petua-petua ni suya xtahu sangat mama kembar.. but why not mama makan ubat.. cube try beli cetrazine 10mg dekat farmasi :)

dya adriza said...

minum panadol extend yg mcm dlm tv tu. jap je elok hehe~

Afendi Othman said...

minum air masak banyak2...dapat 100plus lagi bagus

MumMe said...

get well soon mama

Solihin Zubir said...

sy xde petua..
cuma boleh tolong doa je.. hehhee..
semoga cepat sembuh ye.. amin..

Elly & Emmy said...

kesian mama..
rehat berbaik yer mama..
emm sikemabr 3 jangan nakal2 nyer..

zazaw said...

sian nye mama ..
skarang ni memang musim tuh pun
makan ubat okay (:

Huszaini said...

makan ubat nama dia clarinase berkesan dan tak mengantuk!

Mama Kembar 3 said...

TO ALL:
Thanks for your comments & concern, mama really appreciate it. ALhamdulillah now feeling better, dah pi klinik & telan ubat seharian dah hehe... Demam dah kebah but selsema ada lagi skit skit. Hopefully esok bertambah sihat.

Sebelum ni mama mmg dah pernah ambik panadol extend & soluble & clarinase gak, tp tak berkesan utk mama. But InsyaAllah akan cuba petua petua lain yg korang bagi ni. Thanks soooo much :-)

ComeyBelako said...

take care ok, so that u can take care of the 3 ultramans.

miszlullaby said...

cepat sihat ye mama..=)

Mama Kembar 3 said...

ComeyBelako & Miszlullaby: InsyaAllah, thanks dears :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...